Ha egy cigány megüt, vagy piszkál és én visszaütök, akkor miért én vagyok a hibás?
Nekem nem lehet visszaütni, mert az törvénybe ütköző,-és még én leszek a hibás, hogy hogy mertem megütni, de ő bármikor bánthat? Hogy is van ez?
17/L
nem tudom miért jó egyeseknek hülyeségeket írkálni. nem szúrhatod combon, mert elvérzik, és mehetsz a sittre.
Magyarországon az önvédelem kényes téma, talán pont azért, mert sokan (pont a cigányok) önvédelemre való hivatkozással próbálják a bűncselekményeik súlyát enyhíteni.
ráférne egy ráncfelvarrás a törvényre, mert a jog nem igazán tesz most különbséget az önbíráskodás, és az önvédelem között.
Ne haragudj, de hülyeséget írtál, kérdező!
Csak akkor kerül bírósá ügy, ha feljelent az illető, aki megüt téged.Ahhoz meg minimum könnyű testi sértésnek kell lenni indoknak.
Ha nem szólsz be, hogy "Büdös cigány!", akkor ez nem a kisebbségi törvény hatálya alá tartozik, hanem sima btk eset, mintha magyart ütnél meg.Úgyhogy nem tudom milyen védett fajról beszéltek.Ha verbális fajgyűlölet hangzik el, akkor lép csak közbe a kisebbségi törvény.
Én inkább a helyedben azzal lennék elfoglalva, hogy ne keveredjek ilyen attrocitásba velük, mert ha visszaütsz, nem a törvény fog lesúlytani rád, hanem a haverok, rokonok hada.
"nem tudom miért jó egyeseknek hülyeségeket írkálni. nem szúrhatod combon, mert elvérzik, és mehetsz a sittre. "
Már mért ne szúrhatná combon? A törvény azt mondja ki, hogy ha támadás az életét, testi épségét közvetlenül veszélyezteti az elhárítása túllépheti a támadás mértékét, ha az más módon nem hárítható el. Továbbá ha ilyedtségből, vagy erős felindulásból lépi túl a védekezés indokolt mértékét.
Értelmezése:
Ha egy 17éves 40kilós lányra rátámad egy mázsás kancigány és mondjuk ütlegelni kezdi ököllel a lány minden további nélkül combonszúrhatja. Ha a kancigány ezután elvérzik a lányt akkor is felmentik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!