Milyen engedélyt kell beszerezni 9mm-es lőfegyver legális tartásához? Elegendő a fegyverhasználati vizsga megléte?
Nem fogsz szerezni engedélyt, hacsak nem tudod bizonyítani, hogy folyamatosan közvetlen életveszélyben élsz, azt hiszem ebben az esetben tudnál szerezni talán.
Amúgy nem az a szomorú, hogy nem érdekli a kormányt a kisemberek biztonsága, hanem az, hogy egyáltalán aggódnod kell a biztonságod miatt és ilyeneken kell gondolkodni, hogy hogyan védd meg magad legálisan.
Marad a gázpisztoly, esetleg gázspray, de gyakorlatilag, bár kissé furcsa, vagy szokatlan, de például hagyományosabb fegyvereket pl. kardot, íjat, íjpuskát tarthatsz otthon minden további nélkül, még engedély sem kell hozzá.
"Ezek szerint a kormánynak nem számít a kispolgárok biztonsága, vagy biztonságérzete? nekem ebből az jön le."
Welcome!
"Ezek szerint a kormánynak nem számít a kispolgárok biztonsága, vagy biztonságérzete? nekem ebből az jön le."
Nekem is ez jön le, sajnos. Se a mostaniakat, sem az előzőeket nem érdekelte. :(
9 mm-isre nagyon kicsi az esélye, hogy megkapod az engedélyt. Tarthatsz gumilövedékest, gázpisztolyt, gázspray-t, nyílpuskát, íjat, "dísz" kardot, stb.-t. Ezekkel is meg tudod magad védeni, sőt a 2013 valamelyik ( nem akarok hülyeséget mondani ) törvény szerint, ha fegyver van nála, azaz életveszélyben vagy, akkor akár meg is ölheted.
Remélem tudtam segíteni.
"hát az érdekes lenne ha ilyen szigorú lenen egy kis 9 milis tartása... "
Örülök, hogy érdekesnek találod. De bármennyire is csodálkozol, a jelenlegi törvények szerint ilyen szigorúan szabályozzák a lőfegyverhez jutást.
Szemben az USA néhány tagállamával itt NINCS szabad fegyvertartás.
Nagyon mélyen megvetem azokat az embereket, akik azt gondolják, fegyverrel a zsebben kellene járniuk.
Mert ugye te erős f.s.zagyerek vagy, de még olyanabb akarsz lenni...
#17: én például vézna, gyenge gyerek vagyok, akkor hogyan védjem meg magam? de pl az asszony meg 150 centi, vékony testalkatú, és magassarkúban jár. ő hogyan védje meg magát?
mélyen megvetem a hozzád hasonló "mert még sose támadtak meg ezért soha nem is fognak, akkor meg majd úgyis leverem őket meg elfutok a fenébe" struccokat... szóval mi a tanácsod, a 150 centis barátném rakja szét a lábát, meg adjon oda mindent ha egyszer úgy jár? tudom ilyen nem fordulhat elő ebben az országban...
"Nagyon mélyen megvetem azokat az embereket, akik ..."
Majd megtudod mikor 3-4 "rejtett erőforrás" éppen viszi a tárcádat..Vagy az életedet.Akkor majd te is örülnél egy önvédelmi pisztolynak.
A 10 millió emberből kb. 5000(ötezer!)-nek van éles önvédelmire engedélye. Azok is politikusok, főrendőrök, főkatonák, ügyészek, bírók és befolyásos gazdag emberek. Asszem ez sok mindent elmond.
11:
9 mm-es pisztoly már megvan 30 ezer forintból, de egy megbízható, jobbat is 60-80 ezerből ki lehet hozni. A szegénynek gondolt emberek közül sokan sokkal nagyobb hülyeségekre is elszórnak sokkal több pénzt.
7, 16:
SZLOVÁKIÁBAN PONT OLYAN A FEGYVERTARTÁS MINT AZ USA-BAN.
Azaz nem, mert mégjobb. Szlovákiában bárkinek lehet éles pisztolya, puskája, aki elmúlt 21 éves, büntetelen előéletű, van fegyvervizsgája és átment a pszichológiai teszten. Szlovákiában az 5 milliós lakosságból lassan fél millió embernek van fegyvere és közel 1 millió fegyver van az 5 milliós országban. És rohadt jól megvannak! Pedig ott is ugyanannyi a cigány és a szlovák társadalom az egyik a világon, amelyik kb. a legjobban hasonlít a magyarhoz. Mégis túlélték az utóbbi 10-15 évet, amióta lehet fegyvere a normális embereknek.
17:
De ha éppen kirabolnának az utcán, betörnének az otthonodba, húznák le a nadrágod hogy megerőszakoljanak, vagy egy családtagodat akarják bántani, mindjárt jól jönne a fegyver.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!