Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Milyen engedélyt kell beszerez...

Milyen engedélyt kell beszerezni 9mm-es lőfegyver legális tartásához? Elegendő a fegyverhasználati vizsga megléte?

Figyelt kérdés
2014. márc. 14. 13:09
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
a kispolgárnak nincs pénze fegyverre és a hozzá kapcsolódó eljárások költségére, örül, ha máról holnapra él
2014. márc. 14. 14:15
 12/22 anonim ***** válasza:

Nem fogsz szerezni engedélyt, hacsak nem tudod bizonyítani, hogy folyamatosan közvetlen életveszélyben élsz, azt hiszem ebben az esetben tudnál szerezni talán.

Amúgy nem az a szomorú, hogy nem érdekli a kormányt a kisemberek biztonsága, hanem az, hogy egyáltalán aggódnod kell a biztonságod miatt és ilyeneken kell gondolkodni, hogy hogyan védd meg magad legálisan.

Marad a gázpisztoly, esetleg gázspray, de gyakorlatilag, bár kissé furcsa, vagy szokatlan, de például hagyományosabb fegyvereket pl. kardot, íjat, íjpuskát tarthatsz otthon minden további nélkül, még engedély sem kell hozzá.

2014. márc. 14. 14:16
 13/22 Csiß ***** válasza:
46%

"Ezek szerint a kormánynak nem számít a kispolgárok biztonsága, vagy biztonságérzete? nekem ebből az jön le."

Welcome!

2014. márc. 14. 14:21
 14/22 kovpet ***** válasza:

"Ezek szerint a kormánynak nem számít a kispolgárok biztonsága, vagy biztonságérzete? nekem ebből az jön le."

Nekem is ez jön le, sajnos. Se a mostaniakat, sem az előzőeket nem érdekelte. :(

2014. márc. 14. 14:22
 15/22 anonim ***** válasza:
91%

9 mm-isre nagyon kicsi az esélye, hogy megkapod az engedélyt. Tarthatsz gumilövedékest, gázpisztolyt, gázspray-t, nyílpuskát, íjat, "dísz" kardot, stb.-t. Ezekkel is meg tudod magad védeni, sőt a 2013 valamelyik ( nem akarok hülyeséget mondani ) törvény szerint, ha fegyver van nála, azaz életveszélyben vagy, akkor akár meg is ölheted.

Remélem tudtam segíteni.

2014. márc. 14. 14:26
 16/22 Shai-Hulud ***** válasza:

"hát az érdekes lenne ha ilyen szigorú lenen egy kis 9 milis tartása... "

Örülök, hogy érdekesnek találod. De bármennyire is csodálkozol, a jelenlegi törvények szerint ilyen szigorúan szabályozzák a lőfegyverhez jutást.

Szemben az USA néhány tagállamával itt NINCS szabad fegyvertartás.

2014. márc. 14. 14:42
 17/22 anonim ***** válasza:
16%

Nagyon mélyen megvetem azokat az embereket, akik azt gondolják, fegyverrel a zsebben kellene járniuk.

Mert ugye te erős f.s.zagyerek vagy, de még olyanabb akarsz lenni...

2014. márc. 14. 14:52
 18/22 anonim ***** válasza:
95%

#17: én például vézna, gyenge gyerek vagyok, akkor hogyan védjem meg magam? de pl az asszony meg 150 centi, vékony testalkatú, és magassarkúban jár. ő hogyan védje meg magát?

mélyen megvetem a hozzád hasonló "mert még sose támadtak meg ezért soha nem is fognak, akkor meg majd úgyis leverem őket meg elfutok a fenébe" struccokat... szóval mi a tanácsod, a 150 centis barátném rakja szét a lábát, meg adjon oda mindent ha egyszer úgy jár? tudom ilyen nem fordulhat elő ebben az országban...

2014. márc. 14. 15:07
 19/22 Csiß ***** válasza:
93%

"Nagyon mélyen megvetem azokat az embereket, akik ..."

Majd megtudod mikor 3-4 "rejtett erőforrás" éppen viszi a tárcádat..Vagy az életedet.Akkor majd te is örülnél egy önvédelmi pisztolynak.

2014. márc. 14. 17:35
 20/22 anonim ***** válasza:

A 10 millió emberből kb. 5000(ötezer!)-nek van éles önvédelmire engedélye. Azok is politikusok, főrendőrök, főkatonák, ügyészek, bírók és befolyásos gazdag emberek. Asszem ez sok mindent elmond.

11:

9 mm-es pisztoly már megvan 30 ezer forintból, de egy megbízható, jobbat is 60-80 ezerből ki lehet hozni. A szegénynek gondolt emberek közül sokan sokkal nagyobb hülyeségekre is elszórnak sokkal több pénzt.

7, 16:

SZLOVÁKIÁBAN PONT OLYAN A FEGYVERTARTÁS MINT AZ USA-BAN.

Azaz nem, mert mégjobb. Szlovákiában bárkinek lehet éles pisztolya, puskája, aki elmúlt 21 éves, büntetelen előéletű, van fegyvervizsgája és átment a pszichológiai teszten. Szlovákiában az 5 milliós lakosságból lassan fél millió embernek van fegyvere és közel 1 millió fegyver van az 5 milliós országban. És rohadt jól megvannak! Pedig ott is ugyanannyi a cigány és a szlovák társadalom az egyik a világon, amelyik kb. a legjobban hasonlít a magyarhoz. Mégis túlélték az utóbbi 10-15 évet, amióta lehet fegyvere a normális embereknek.

17:

De ha éppen kirabolnának az utcán, betörnének az otthonodba, húznák le a nadrágod hogy megerőszakoljanak, vagy egy családtagodat akarják bántani, mindjárt jól jönne a fegyver.

2014. márc. 16. 12:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!