Mi a véleményetek a halálbűntetésről?
ezek közül valamelyik
akasztás
méreg
villamosszék
golyó általi halál
És utána mi lenne vele?
Kéz, vagy láb nélkül nem tud dolgozni. Akkor az állam lássa el?
Én bizonyos esetekben a halálbüntetés mellett vagyok, de akkor már a leghumánusabb módon.
Fejlövés, akasztás, villamosszék, azonnal ható méreg, ilyenek.
szóval viasszatartó ererje lenne, ahogy itt írták egyesek.
nekem nagyon úgy rémlik, hogy semmivel sem volt kevesebb a bűnözés, amíg volt halálbüntetés.
amerikában is, azokban asz államokban ahol van halálbüntetés, egyáltalán nem alacsonyabb a bűnözési ráta - szóval óvatosan azzal a "visszatartó" erővel...
nem beszélve arról, hogy elég gyakran derül ki, hogy valakit ártatlanul ítélnek el. a börtönbüntetést még csak- csdak jóvá lehet tenni valahogy, de a halál visszafordíthatatlan... lehet kicsit elgondolkodni.
Nem érted a lényeget.
Úgy lenne visszatartó erő, ha mondjuk minden gyilkost és mindenkit, aki mondjuk 10.000 Ft-nál nagyobb értéket lop, automatikusan kivégeznének. Bárki, akire akár a gyanú árnyéka is vetül, mehet a siralomházba.
Sok ártatlan áldozat lenne, igen. De ezek után az emberek kétszer is meggondolnák, hogy gyanúba keveredjenek-e.
Mint mondtam, én nem tartom ezt etikusnak, de kétségtelen, hogy van benne ráció.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!