Ha a gyerekem az Amerikai Nagykövetség területén születik, akkor amerikai állampolgár lesz?
Figyelt kérdés
Úgy tudom hogy jogilag egy nagykövetség területére az ország szabályai vonatkoznak, és ha valaki Amerikában születik akkor automatikusan kap állampolgárságot is. Ez a nagykövetségekre is vonatkozik?2014. jan. 24. 17:18
1/13 anonim válasza:
Nem, de mégis hogy a fészkes fenébe születne ott.
2/13 anonim válasza:
Nem, még akkor sem, ha akármilyen valószínűsége lehetne egy ilyen esetnek. Két pillanat alatt vágnának ki a kapun kívülre a biztonságiak, ha meglátnák, hogy épp a benttartózkodásod alatt indul meg a szülés, na de már a bejutáshoz is indok kell.
Attól, hogy a nagykövetség területén az adott ország jogrendszere él, a föld, amin van még nem lesz az ország része, hogy a ius soli érvényesüljön.
3/13 anonim válasza:
én hallottam ilyet a 90 es években történt hogy rosszul lett a nagykövetség épülete előtt a nő.bevitték megszűlt és tényleg amerikai állampolgár lett a baba
4/13 anonim válasza:
kettesnek azt üzenném ha teszem azt diplomáciai kocsival vitték volna korházba és útközben született volna meg az autóban,akkor is amerikai állampolgár lenne
5/13 anonim válasza:
Igen, ezek a "hallottam, hogy" dolgok így szoktak működni, de ettől még nem válnak igazzá. A nagykövetségek nem az adott ország felségterülete, csupán az 1961-es bécsi diplomataegyezmény értelmében extraterritorialitás vonatkozik rájuk, amelyek értelmében vehetnek igénybe olyan dolgokat, mint a saját jogrend bizonyos szintű alkalmazása. De ettől még a befogadó ország törvényei is vonatkoznak rá, tehát például a nagykövetség területén állomásozó tengerészgyalogos sem foghatja a fegyverét és lőheti halomra az utcán arra sétáló gyalogosokat magyar jogi következmények nélkül.
6/13 anonim válasza:
naná de itt senki sem állította hogy az utca (ahol az emberek sétálnak)vonatkozásában ne a magyar jog lenne irányadó,mellesleg az emberölés eredmény bűncselekmény. hol esik össze holtan az agyonlőtt? az utcán
7/13 anonim válasza:
ha egy amerikai utasszallito gep fedelzeten repules kozben szuletik, akkor amerikai aalampolgar lesz
9/13 anonim válasza:
mert a 32km magassagban szallo repulon US torvenyek vannak.
10/13 anonim válasza:
32 km? bocs, de te nagyon h.ülye vagy...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!