Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Háborúban tényleg lehet...

Háborúban tényleg lehet ennyire rettegni?

Figyelt kérdés
Egyik éjjel azt álmodtam hogy a városom egy nagy rom volt , minden füstölt , ettől még annyira nem ijedtem meg , de egyszer láttam hogy repülőgépek szálnak az égen , elkezdett rengeni a föld , nem tudom hogy honnan tudtam , de Bukarestet bombázták , és arról sincs fogalmam hogy mitől ijedtem meg ennyire , mintha éreztem volna annak a több millió embernek a rettegését , pedig a valóságban az se hatna meg . A repülőgépeken 2 betűt írt egy ,,M,, et kékkel és egy ,,H,, -t fehérrel , arra nem jöttem rá hogy ez mi lehetett . Aztán felkeltem , és 3-tól egy percet sem tudtam aludni , a szívem annyira dobogott , ennyire még soha nem féltem . Szerintetek ebben a szituációban tényleg ennyire lehet rettegni ? Főleg ha nem is én vagyok veszélyben , csak a föld reng az 500 km es robbantásoktól (igaz hogy csak 100 km eres körzetben lehet érzékelni kb. azt hiszem ) . Ezt az álmot még 1 hét elteltével sem tudtam feldolgozni , ja és még annyit hogy egy bombázót még láttam is abban az álomban ami pont bukarest felett dolgozott (tudom hogy ez is lehetetlen ) . Segítenétek feldolgozni ezt az álmomat ? Mi mit szimbolizálhat ?

2014. jan. 17. 14:07
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Ennél sokkal jobban is lehet rettegni. A háborús bombázásokban, harcokban érintett családok gyermekei, sőt unokái személyiségét is befolyásolja egy ilyen élmény.
2014. jan. 17. 14:15
 2/3 A kérdező kommentje:
Azt tudom hogy dédmamám élt meg hasonlót , de ezt el lehet örökölni ?
2014. jan. 17. 14:18
 3/3 anonim ***** válasza:

Persze, hogy el lehet.

Nem genetikai, hanem memetikai úton.

Egy ilyen élménynek genetikai kihatása is van természetesen, de a genetikai kihatás ehhez képest elenyésző.

A mémek sokkal nagyobb valószínűséggel öröklődnek át. Az agy működésének nagy részét a mémek örökítik, nem pedig a gének. Vannak létfontosságú képességek is, amelyek csak mémek útján örökítődnék. A mémek sokkal gyorsabban is változnak egy ilyen élmény hatására. Igaz, hatásuk gyorsabban is "hígul", ha szükségtelenné válik, vagyis a gyermekre még erősen átörökítődik, az unokára már csak gyengébben, dédunokára még gyengébben, ukonokára pedig szinte elenyészően. Tehát ha csak egy generációban volt ilyen jellegű trauma, akkor nem lesz tartós az öröklődés. Ha a trauma meg-meg újul, akkor viszont igen, tehát sok generáción kereszütül megváltoztatja a családi vérvonal viselkedését.

2014. jan. 17. 14:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!