Te hogyan húztad volna meg igazságosan a román-magyar határt Trianonban vagy a második világháború után?
Figyelt kérdés
Ha semleges döntéshozó lettél volna.2014. jan. 16. 08:08
11/14 anonim válasza:
Mivel a magyarság Erdélyben már akkor is szigetszerűen el volt különülve, csak ezt a megoldást lehetett volna elfogadtatni a győztes hatalmakkal:
Az más dolog, hogy működött volna-e. Olvassatok utána, mi történt Hegyi-Karabahban kb. 20 éve!
Így viszont biztos, hogy a legrosszabb és legigazságtalanabb döntés született.
12/14 anonim válasza:
én Erdélyt, Partiumot és a Bánságot összekapcsolva egy új államot hoztam volna létre. Igazságos döntést máshogy nem lehetett volna hozni. Lenne két hivatalo nyelv, esetleg még a német is és mindenki nagyon boldog volna.
13/14 anonim válasza:
Annyit hagytam volna a magyaroknak,hogy amennyit Horti visszafoglalt a II.Világháború idelyén anyi lett volna nekünk Erdélyből+Arad,Temesvár
14/14 anonim válasza:
Igazságos akkor lett volna, ha megmarad az OMM területe, de szövetségi állammá alakítva, ahol Erdély önálló szövetségi állam. Az erdélyi magyarok, románok, szászok így együtt tudtak volna élni békében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!