Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Miért van ilyen nagy ellentét...

Miért van ilyen nagy ellentét a Budapesti és a vidéki emberek között?

Figyelt kérdés

2014. jan. 10. 15:25
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
88%

Akkor kezdem is

1. Akinek nem inge, ne vegye magára!

Tehát, nekem a legnagyobb problémám, hogy teljesen világtalanok és "tudatlanok" azzal kapcsolatban, hogy mi megy vidéken, főleg déli megyékben és keleten. Itt gyakorikerdeseken is mennyi olyat olvastam, hogy aki nem küld fel 150 önéletrajzot 2 hét alatt, az nem is keresi a munkát, meg ő 2 hónap alatt talált munkát, meg meglehet élni sima munkából is, közben meg vidéken örül az ember, ha BETUDJA KÜLDENI VALAHOVA az önéletrajzát, és kap érte nettó 100-at...ohh az már nagy fizetés...

Na meg a kisebbség....hát ezt is lehetne magyarázni egy oldalon át, akkor se hinné el egy pesti. A pesti nem hiszi el, hogy vidéken NINCS SEMMI (kis túlzással). Rothad az egész, mindenki megy fel pestre aki megakar élni valamelyest, itt meg marad a semmi. Az összes autópálya odavezet, közben meg aki Nagykanizsáról szeretne eljutni Békéscsabára, az szopik ahogy csak tud.

Én úgy érzem, hogy a fővárosban az emberek egy kicsit burokban vannak, ami elválasztja őket az ország többi részétől. Épp ezért liberális is ott a felfogás. Amint leköltöznének déli megyékbe, egyből "rasszisták" lennének.

Nekem csak ennyi a bajom velük.

2014. jan. 10. 17:39
 12/15 anonim ***** válasza:
77%
Mert egyes pestiek felsőbbrendűnek képzelik magukat.
2014. jan. 10. 17:47
 13/15 anonim ***** válasza:
45%
Egyes emberek között van ellentét, függetlenül attól hol laknak. Én budapesti vagyok, gyakran járok vidékre, itt is ott is van mindenféle ember, ilyen is, olyan is.
2014. jan. 11. 01:36
 14/15 anonim válasza:
56%
Sziasztok! Én pont az ellenkezőjét tapasztalom. Budapesten születtem és majdnem 37 évig ott is éltem. Leszámitva a nyaralónkban töltött időt nekem soha nem volt ellenérzésem a vidékiekkel kapcsolatban, sőt úgy általánosságban senkivel, hiszen előbb ismerj meg valakit, utána vonj le következtetést! Februárban költöztünk le a keleti országrész nagy városába, de komolyan mondom, hogy ennyi nagyképű, elszállt emberrel én nem találkoztam egyszerre sehol a világon mint itt. pedig éltem Angliában is pár évet. Olyan nyálverés és sznobság van itt, hogy én csodálkozom, hogy a pestieket bunkózzák le. Nem értem tényleg az egészet, de nagyon nem jó tapasztalat sajnos. Amig Budapesten egy melegitőben leugrottunk kócosan a közeli boltba, itt még ehhez is harcidiszben, full sminkben a legutolsó trendi ruhában teszik az emberek. Nagyon a külsőség dominál úgy érzem. Ez a "kifele mutatjuk, hogy ez van, meg igy élünk" stb. és ez nagyon primitivnek tűnik számomra. Tudom, hogy ilyen világot élünk, de még is itt valahogy a köbön tobzódik ez. Nem akarok senkit megbántani, ez csak tapasztalat, és nem jó.
2016. júl. 23. 21:58
 15/15 anonim válasza:

Régi, de na.

Utolsó: nekem az a furcsa, hogy melegítőben, kócosan ugrasz le a boltba. Itt sokkal nagyobb súlya van annak, hogy is mutatkozol a többi ember előtt, mint pl egy világvárosban.

2017. febr. 27. 11:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!