Szerintetek kéne titkolnom családtagjaim és iskolatársaim előtt az, hogy én kommunista vagyok?
Tehát például merjem elmondani, ha rákérdeznek? Vagy a facebookon merjek csatlakozni ilyesféle csoportokhoz? Esetleg bejelöljem a "politikai nézetemet"?
Mert ha az utóbbit megteszem és megkérdezi egy kíváncsi osztálytársam, akkor mit tegyek? És ha tanár? Ez szégyellni, titkolni való dolog? Ezért elítélnek?
A kommunizmus a tökéletes eszme, csak nem emberekre, hanem robotokra van kitalálva. "Ürítsük ki zsebeinket, dobjuk be a közösbe és osztozkodjunk testvériesen!" - ez a kiscsoportos definíciója, de van benne ráció. Senki sem fog lemondani a hatalmáról és átadni azt, mert akkor már valaki más kezében lenne, az ember pedig egy bizalmatlan lény. Egy csóró melós könnyen lemondana a vagyonáról de egy iparmágnás vagy bankár kötve hiszem. Esetünkben a hatalom materiális manifesztációja a pénz. A droidok körében nyilván népszerű eszme, de egy olyan tökéletlen tömörülés, mint az embereké eltorzítja és még inkább tágítja az osztályok közti szakadékot, amit a papírforma szerint kommunizmus igyekezett éppen hogy megszüntetni.
Maga az eszme jó, csak az ember nem érett még meg rá.
"A hétköznapi, nem tőkés embereknek kell "felébrediük" és odaállni a tőkésekhez és annyit mondani, hogy köszi, de itt vége van."
:)
Naivitás jeles. Bocs, de nem tudom nem hangsúlyozni gyerek mivoltod, hiszen lépten nyomon gyerek vagy. Rá fogsz jönni majd előbbutóbb hogyan működik a világ. Hát nem így ahogy elképzeled.
Kedves kérdező, csak gondolj bele a dolgokba. Nem véletlenül alakult így a világ, ahogy.
A társadalomban mindig lesz hierarchia.
Lesznek nagyon szegények és nagyon gazdagok. A lényeg az, hogy a többség hova kerül ezen a skálán. A jól működő országokban a többség a középosztályba kerül: gazdag nem lehet mindenki, szegényből lehet kevesebb.
A kommunizmus ezzel szemben a polgári középosztályt tönkretette, és az egész társadalmat a munkásosztályhoz nyomta le.
(folyt. köv.)
És miért alakulnak ki a vagyoni különbségek?
Amit a kommunisták társadalmi igazságtalanságnak, tőkés kizsákmányolásnak állítanak be, az valójában teljesen logikus folyamatok következménye.
Tegyük fel, hogy van két szobafestő egy városban.
Az egyik hanyag módon dolgozik, a másik precízen, ugyanannyiért. Kit hívsz ki?
- Először akármelyiket. Ha a jól dolgozót fogtad ki, másodjára is őt fogod, ha a hanyagul dolgozót, akkor kipróbálod a másikat. Előbb utóbb tehát kialakul egy vevőkör: a jól dolgozó szobafestőnek több megrendelése lesz, mint a rosszul dolgozónak.
A rosszul dolgozó - ha rájön hogy nem versenyképes - egy idő után csökkenti az árait hogy több megrendelést kapjon. A jól dolgozó meg növelheti az árait, mert lesznek akik hajlandók lesznek többet is fizetni érte, hogy ő jöjjön és ne más.
És ez az ő vállalkozása. A megnövekedett bevételből vehet további eszközöket, hogy még hatékonyabban dolgozzon, kitanulhat egyéb szakmát hogy még több szolgáltatást tudjon nyújtani. Kialakul tehát a tőkéje.
A tőke önmagában nem rossz. Ez a szobafestő mnkájának jutalma: hogy ő precízen dolgozott, igyekezett az ügyfél kedvében járni, valamint nem itta/szórakoza el a pénzét, szemben mondjuk a hanyag kollégájával, hanem befektette.
A kommunizmus lehet hogy munkát ad mindenkinek, de kiöli azt, ami miatt értelme van dolgozni: a saját sikerélményt. Amennyiben kialakul a kommunizmus és a városban kötelezően az állami szobafestő vállalatba terelik őket, annyi történik:
- az eddig jól dolgozó szobafestő elveszíti minden előnyét. Nem lesz érdeke a jó munka, ugyanannyit kap mint a társa, miért dolgozzon jól?
- a lakosság aki eddig választhatott a minőségi és hanyag munka között most már csak hanyag munkát kap olcsóbban
- a hanyag szobafestő ugyanannyit keres, mint azelőtt, neki mindegy.
Ez az az egyenlőség ami igazából senkinek se jó.
Na, én még fiatalabb is vagyok nálad, de elmagyarázom, hogy mi az alapvető dolog, ami miatt a kommunizmus jó is, meg nem is. Egy időben (12 évesen xd) én is inkább voltam komcsi, de rájöttem, hogy nem működhet a világ úgy, hogy mindenki egyenlő. Megismertem rengeteg ideológiát, történetét, rengeteg államformát, megismertem a világ mai helyzetét, és én szerintem a kommunizmus nem állná meg a helyét ma. Szerintem ahhoz, hogy a kommunizmus működjön csinálni kéne egy új fajt, ami olyan lenne mint az emberiség, sőt az, csak genetikailag felsőbbrendű, ami képesebb magasabb fokú rokonszenv kimutatására, és egyáltalán nem akar versenyezni a körülötte élőkkel.
A kommunizmus az internacionalizmus elvét vallja, hogy az ember mindegy milyen, elég ha ember. A gond az, hogy az emberek nemzeti hovatartozásuktól függően változnak. Egy fekete nem biztos, hogy intelligensebb egy fehérnél, mert több ideig volt a vadászmezőn (ebből fakad, hogy valószínűleg erősebb a fehérnél), és elég volt, ha megtanul fegyvert csinálni, meg főzni, nameg szaporodni... Egy genetikailag felsőbb faj (amilyet pl. a nácik képzelnek el, csak kicsit kevésbé erőszakosan kéne hatalomra juttatni, meg nem egy nemzetből kiválasztani, hanem többől). Gondolj bele, hogy a kutyafajtákat sem célszerű random kevergetni, egy rottweiler jobb házőrző, mint egy vizsla-németjuhászkeverék. DE (és ez fontos, mert ezért nem mindenki náci xd), előfordul, hogy két különféle nemzetiségű ember gyereket csinál, aki szokatlanul intelligens lesz. Nade, az ő gyereke viszont már lehet genetikai csőd, hiszen ilyen téren a dolgok egy generációt mindig ugranak. Én pl. egyáltalán nem hasonlítok anyámra se, meg apámra se, de fullig úgy nézek ki, mint a nagyapám (pontosabban a legjobban rá hasonlítok). Ha komcsi vagy, ismered valószínűleg az anarchizmust, ami azt mondja, hogy az állam tönkreteszi az embereket, így is van, ha normális oktatás lenne, az emberek jobbak lehetnének...
Olvastál egyáltalán a kommunizmusról? Legalább wikipédiát? Mert ez így olyan, mintha azt írtad volna ki, hogy homokos vagy, mert nem indokoltad miért van komcsi.
U.i.:
13/F
A kommunizmus egy jó eszme.
De nehezen valósítható meg,ahhoz intelligens emberek kellenének.Az emberek nagy része pedig buta.
Minden embernek egyenlőnek kellene lennie,de el kell ismerni,hogy nem vagyunk egyformák!Nagy különbség.
És nem is szabad egyformára nevelni az embereket.
Egyenlőség alatt nem azt értem,hogy egy takarítónő annyit keressen,mint egy orvos pl,mert nem lenne igazságos.
De el kellene ismerni a takarítónő munkáját is.És nem szabadna hagyni,hogy éhen haljon.Mindenkinek megvan a helye a világban.Az okosabbaknak,butábbaknak is.
Nem szabadna hagyni,hogy egyesek luxusban,fényűzésben éljenek,mások pedig éhezzenek.
Olyan világ kellene,ahol vannak különbségek,de nem ilyen mértékűek.És a minőségre kellene törekedni,nem a mennyiségre.
Gyakorlatilag az a durva,hogy semmit nem tesznek a Föld túlnépesedése ellen,a gazdagoknak mindegy,ha háború lesz vagy éhínség,ők úgy is túlélik.Az ő felelősségük lenne,hogy nem szabadna hagyni,hogy idáig fajuljon a helyzet.De őket nem érdekli.
Minden ember élhetne egészségesen,ehetne egészséges ételeket,sportolhatna,számomra ez nem luxus.
Az a baj,hogy sok gazdagnak nem is azért kell a luxus,mert ebben érzik jól magukat,hanem a kirakat miatt,hogy verhessék a f-szukat,hogy nekik mi van:)
Ami egy tök emberi butaság.A legnagyobb dolgot,az életedet nem tudod megvásárolni.
Sajnos ehhez a luxushoz kellenek rabszolgák,akik helyettük kidolgozzák a belüket.
Az ember egy gyarló,önző lény,a saját fajtáján képes élősködni,semmi empátia.Megbukott,mint érző lény,sajnos.
Ugyanazt ismétlitek. Ezért szerettem volna abbahagyni. Ezzel nem jutunk előre. Mesélhetnék órákat arról, hogy mi a szocializmus és a kommunizmus közötti különbség, de nem fogok. Nem az én dolgom ez. Az se legyen téma, hogy melyik rendszer a jobb. Nem ez volt a kérdés. Bár lehetett volna erről beszélni, de elfajultak a dolgok. Úgyhogy erről ennyit a részemről.
Április vége van. Ma tudtam meg, hogy felvettek abba a gimnáziumba, amelyikbe szeretnék járni. Emellett májusban vizsgák rengetege vár rám, ott a ballagás, az ofő ajándéka, stb. Hát mégis elolvastam a "válaszaitokat", de nem fűzök személyes válaszokat hozzájuk. (Kb. június közepéig, vagy már soha, mert lekezelően bántok velem és további "ellenségeitekkel".) Ha nem lenne az a sok vizsga, felelet és a stressz, hogy új iskolába megyek, akkor elsősorban veled, kedves 13 éves válaszoló, beszélnék, akár személyesen is.
A témát szeretném már ténylegesen lezárni(immáron másodszor).
Csá!
Én is 14 éves vagyok és engem is érdekel a politika de figyelj a kommunizmus az szörnyű nem legyél ha a engem kérdezel akkorén elmondom hogy én konzervatív szemlélető vagyok vagyis jobb oldali (Jobb-közép) ne legyél komcsi ha jobban utánanézel elszörnyetsz :) érdekelne a válaszod
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!