Szerintetek kéne titkolnom családtagjaim és iskolatársaim előtt az, hogy én kommunista vagyok?
Tehát például merjem elmondani, ha rákérdeznek? Vagy a facebookon merjek csatlakozni ilyesféle csoportokhoz? Esetleg bejelöljem a "politikai nézetemet"?
Mert ha az utóbbit megteszem és megkérdezi egy kíváncsi osztálytársam, akkor mit tegyek? És ha tanár? Ez szégyellni, titkolni való dolog? Ezért elítélnek?
"de jobb, ha lemondasz a degenerált kommunista szovjet eszmékről, mert káros a szellemi egészségre!"
A kommunizmus nem szovjet eszme, német. De nem értem a nemzet miért érdekes ezügyben.
kérdező, hidd el a kommunizmus nem működik, még ennyire sem, sem a szovjet, sem más! a munkáspárt meg csak azért létezik ma is, hogy felvegyék az állami párt támogatást, thürmer sem gondolja komolyan a sok kommunista zagyvaságot, amit a száján kihord!
a kommunizmus a sátán eszméje, ott a bioznyíték észak-korea! aki támogatja biztos a pokolra jut!
"Ha jobban utánanézel a kommunizmus hosszútávon nem sok jóhoz vezet."
Egyedül a kommunizmus vezet jóra mind hosszú, mind rövid távon. Minden más eszme kizárólag a pénzről és a zsarnokoskodásról szól és embermilliárdokat hajt rabigába, kényszerít rabszolgaságba.
Ha valamiről megvan a véleményed, de nem vállalod fel, titkolod, vagy tagadod, az elég gáz dolog. Azt sugallja, hogy nem is értesz igazán az adott dologhoz, tájékozatlan vagy, nem tudod érvekkel alátámasztani a nézeteidet, ezért nem vállalod fel őket. Ha vannak érveid, akkor értelmes emberekkel el tudsz beszélgetni úgy is, ha nekik más a nézőpontjuk, mint neked (feltéve, hogy te is értelmes vagy és tudsz kulturáltan vitázni).
Másrészt viszont a vallás, politikai nézetek, nemi identitás magánügy, normális ember nem reklámozza csak úgy fűnek-fának, csak akkor beszél róla, ha épp erről szól a beszélgetés egy társaságban, viszont akkor felvállalja.
"inkább a működő kommunizmust pártolom"
Komikus. Honnan tudod milyen a működő kommunizmus? Hiszen hivatalosan nem értük el a kommunizmust a szocializmus építése során. Tán csak Albánia jelentette be valamikor a '70 - es években, hogy ők igen. Nekik sikerült.
Erről a működő szocializmusról volt egy vicc annó:
Mi a különbség a működő és a létező szocializmus között?
A létező szocializmus nem működik, a működő szocializmus
meg nem létezik.
Kedves kérdező, te nem tudod miről beszélsz.
"én kommunista vagyok?"
14 évesen. Jól van. Szép dolog, majd elmúlik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!