Másnak a családjában is volt munkásőr?
Én most tudtam meg.
A nagyapám és a dédapám is munkásőrök voltak.
Képzelhetitek, hogy mennyire örültem neki, én, aki világ életében utáltam a kommunistákat meg a jogutódjukat, örökségeiket meg az egész szellemiségüket.
Hihetetlen, hogy ennyi évig eltitkolta előlem a családom.
Ezért ne neheztelj a családodra.
Akkoriban 2 lehetőség volt: vagy elfogadod a sorsod, amit eléddob a vezető elvtárs, vagy meghalsz a családoddal együtt, és ha jó kedvükben vannak, akkor a csecsemőt meghadják.
Ha nem lett volna munkásőr, lehet, te se lennél itt, hogy "szégyenkezz", mert egyszerűen nem lettek volna meg a szüleid, ergo te sem.
A kommunizmus az egyetlen olyan rendszer, ahol mindenki jól járna, csakhát az emberiség kapzsiságával nem kompatibilis. Egy fejlettebb fajnál biztos működne, itt viszont sosem fog.
De mégegyszer: ne haragudj rájuk, nagyvalószínűséggel csak a családjukat védték.
Kedves kérdező, neked egyszerűen annyira hiányos az ismereted a témakörről, hogy nem tudhatod kellően árnyaltan megítélni ezeket a dolgokat.
A te konkrét esetedről természetesen nem tudhatok, de 1957-ben elég sokan elég sokféle ok miatt álltak be munkásőrnek. Ezen okok között volt, ami mélyen elítélendő (akkor és most is), de volt olyan is, amely tiszteletre méltó (akkor és most egyre inkább). És persze közöttük még számos szebb és kevésbé szép ok akadt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!