Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Tényleg megalázó és visszatasz...

Tényleg megalázó és visszataszító volt a szegény gyerekeknek a Hiltonban adott vacsora?

Figyelt kérdés

Balog Zoltán emberi erőforrás miniszter a Református Szeretetszolgálattal együtt adott pazar vacsorát szegény gyerekeknek a Hiltonban. Mikor először értesültem erről, azt gondoltam, ez rendben van, és az se olyan nagy baj, ha erről hírt adnak. Bár az már nekem is viszolyogtató, hogy nem csak hírt adtak, de a sajtó mindvégig jelen volt, és fényképezgették, filmezték a gyerekeket.

Ezen a blogon nagyon elítélik az eseményt, meg a Klubrádióban is. Most már én is kezdem úgy látni, hogy talán nem így kellene segíteni a szegényeken, de kíváncsi lennék további véleményekre.

[link]

2013. dec. 23. 16:34
1 2 3
 11/24 ConnectCare ***** válasza:
86%

Elég furán jött le, biztos, hogy ezt nem így kellett volna csinálni de azért én csípném, ha egyszer meghívnának a Hiltonba vacsorázni. Én eddig még csak addig jutottam, hogy az Intercontinentalban egyszer használhattam a mosdót, pedig még mélyszegény sem vagyok. Azt pedig, hogy mi az a Calvados végképp nem tudom :).

Szerintem kissrácként is örültem volna neki, ha elvisznek és ettől azért nem hiszem, hogy másnaptól csak a kaviárt enném meg reggelire.

Kajoltak egy jót, fotózkodtak valami politikus bácsival, karácsonyoztak egy kicsit...nem hiszem, hogy úgy mentek haza, hogy na most mi vérig lettünk sértve.

Szóval ha valamennyire baki is a dolog, szerintem ennél sokkal nagyobb hibákat is elkövettek már.

2013. dec. 23. 18:22
 12/24 A kérdező kommentje:
Na pont valahogy én is így érzem mint a 11. válaszoló. Valahogy fura, de nem tragikus. És én sem tudom, mi az a Calvados.
2013. dec. 23. 18:35
 13/24 intrepid ***** válasza:
100%
A Calvados egy francia almapálinka, nem is tudom, hogyan lett itt kérdés.
2013. dec. 23. 19:18
 14/24 anonim ***** válasza:
95%

Szerintem igenis élmény nekik.

Miért lett volna jobb, ha ugyanazt ennék, mint egész nap, vagy bemennének egy szeretetkonyhára?

Ez a nap legalább különleges nekik, lesznek élményeik, talán céljuk is. Látják azt a világot, amibe tartozni akarnak.

Ennyi erővel minek tart valaki lakodalmat/jár el néha étterembe, mikor ehetne otthon zsíros kenyeret.

Nekünk anno kisebb koromban, ha a Mc Donald's-ban ehettünk egy Happy Mealt már élmény volt, mindig vártuk a fizetés napot.

Nem jó példa, mert azóta meg nem enném azt a kaját, de a jó élmény megmaradt.

2013. dec. 23. 20:50
 15/24 anonim ***** válasza:
80%
Nem hiszem, hogy ezeknek a gyerekeknek élmény lett volna a kaja. Ahogy azt sem, hogy jól laktak tőle. Ők még nem felnőttek, akik élvezik a szokatlan, elegáns környezetet.
2013. dec. 23. 22:26
 16/24 anonim ***** válasza:
88%

Azt még elhiszem hogy a kölkök nem érezték át, hogy csak díszleti tárgyak, hisz nem látják a napi politikai játszmákat, de mindenképp orbitális bunkóság belengetni előttük ezt a fajta luxust. Ez kb olyan, mint egy felnőtt magyart munkást elvisznek egy napra Monte Carlóba bámulni a kaszinó csillogását, hogy "na érezd magad jól bunkókám, látod, hogy mennyit megteszünk érted és persze szavazz rám". A melós vajon mennyire díjazná? Fogadnék kis összegbe, hogy a melós ezt mondaná Balognak: - rakd teherbe anyádat inkább... Az idióta, gátlástalan politikusok saját reklámcélra használták fel a nyomorultakat és senki sincs, aki ezt kritizálni merte volna. Nincs senki persze, mert minden beosztott vigyáz a pozíciójára. Persze lehet, hogy a Hilton nyomott egy borítékot az emberminiszternek egy kis reklámért. Mindenesetre ez az eset is egy újabb érve a hazai kötélgyártás fellendítésére.

Az már eltörpül, hogy az egész cirkuszba befektett milliókat hogy lehetet volna JÓL felhasználni.

2013. dec. 24. 00:31
 17/24 A kérdező kommentje:

Úgy jött ide a calvados, hogy a gyerekek ezzel ízesített gombamártást is kaptak.

Nagyon jók és gondolatébresztőek az újabb válaszok is.

2013. dec. 24. 08:32
 18/24 anonim ***** válasza:
80%

Gusztustalan egy húzás volt.

Hamár a politikának nincs ennyi esze, legalább a reformátusoknak lehetett volna. Ez az egész jól tükrözi és sok mindent elmond ennek a kormánynak a dzsentrista gondolkodásáról.

2013. dec. 24. 17:32
 19/24 A kérdező kommentje:
Lehet, hogy csúnyát mondok így karácsonykor, de a reformátusok örülnek, ha kinyalhatják a tekintetestes miniszter úr s'ggét a minél több nekik juttatott állami konc reményében. Szerintem a magyar egyházak abszolút kiábrándítóan viselkednek, a nagy ünnepeken elmondott egy-két lózungon kívül a vezetőiknek nem sok közük van a keresztényi szeretethez, különösen, ha a szegényekről van szó.
2013. dec. 25. 11:35
 20/24 anonim válasza:
100%

Elsőre valóban furcsán hat a hír, és nem is igen gondolták végig a lehetséges hatását.

Pedig, semmi rossz nem történt:

Az eseményhez a Hilton adta a legjobb ajánlatot, részükről ez egy karitatív ajánlat volt. Ők ezzel jótékonykodtak.

Az eseményen a miniszter vendég volt, nem ő szervezte.

A meghívott gyerekeket ismerte a szeretetszolgálat, folyamatosan támogatott családokból kerültek ki.

Csakhogy ezek a tények nem izgatták a sajtót, ezek nélkül nagyobbat szólt a hír. Miért?

Mert így lehetett botrányos hírt gyártani, mert így lehetett az egyházon ütni, és mert így reméltek ártani a legtöbbet a kormányzó pártnak.

Bővebben:

[link]

2014. jan. 5. 00:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!