Hosszú távon megérné az államnak, ha senki sem dohányozna vagy csak nagyon kevesen?
Most mindenki tudja mennyire hiányzik a dohányból befolyt pénz az államnak, de ha drasztikusan még lecsökkenne a vásárlás és feltételeznénk, hogy nem illegális módon szerzik be a dohányt a vásárlók az jó lenne a gazdaságnak(hosszú távon)? Végül is én nem tudom elképzelni, hogy a dohányzás miatti szövődmények vizsgálata/ellátása többe kerülnének mint amennyit a dohány adójából beszednek.
Szóval mit gondoltok hosszú távon jó lenne, ha nagyon kevesen dohányoznának?
Becslések szerint a dohányzás miatti egészségügyi kiadásokra az állam két-háromszor annyit költ, mint a dohányhoz köthető bevételei.
Mivel a dohányzás függőséget okoz és hosszú távon csökkenti az életminőséget, életszínvonalat, így a legtöbb állam próbálja visszaszorítani.
"több munkanélküli lenne."
És szerinted az baj, hogy kevesebben dolgoznának mások megkárosításán? Kevesebben halnak meg, ráadásul kevesebb embernek kell FÖLÖSLEGESEN dolgozni.
Akkor érné meg, ha Magyarország nagy dohányexportőr lenne.
Mivel nem az, így nemzetgazdaságilag káros az országnak.
De például Afganisztánban a máktermelés stratégiai ágazat, ez adja az export nagy részét, ezért a helyieknek nem érdeke a visszaszorítása, így rendszeres a konfliktus a nyugatiakkal ebben a kérdésben.
És szerinted az baj, hogy kevesebben dolgoznának mások megkárosításán? Kevesebben halnak meg, ráadásul kevesebb embernek kell FÖLÖSLEGESEN dolgozni.
Hülyeséget beszélsz. Senki nem kényszeríti a dohányost, hogy dohányozzon. Nehogy már az eladót okoljuk azért(ez legális dolog). És elmondom neked, hogy én pl. vízipipázni szoktam és teljesen nyugtató/relaxáló hatása van. Ennyi erővel nagyon sok dologra írhatnád azt, hogy felesleges. Legyen az gyorsétterem de még lehetne sorolni, közmunka(sőt akkor a sima bolti eladó is felesleges munka mert mennyi cukros lét adnak el). Feleslegesen dolgozni? Ezt nem értem. Ha feleslegesen dolgozna és kirúgnák mert nem érné meg a tulajnak fenntartani a helyet hova tennéd azt a feleslegesen dolgozót? 5200 trafik van ha 1 helyre 2 embert számolsz (az a minimum) akkor az 10400 ember munkahelye. Ennyi bejelentett ember adózik.Eladják a cigit amiből adó van, majd a fizetését a cigi után kapja amiből szintén adózik. Akkor ezek szerint ők feleslegesen dolgoznak. Gratulálok. A benzinkutak is feleslegesek, mivel ha nem lennének akkor nem károsítanák a környezetet és az embereket sem. Térjen át mindenki lovaskocsira meg biciklire.
Végül is csak a válaszra voltam kiváncsi bár még kételkedem kicsit benne, hogy ennyivel több lenne a kiadás a dohányosokra. Minden esetre azért ne szokjanak le nagyon gyorsan mert az nagy kiesés lenne az államnak. Inkább a láncdohányosokat én hagynám már(bár a többség amúgy sem akar leszokni), és az ifjúságot próbálnám teljes gőzzel elrettenteni a cigitől.
Szerinted kérdező mi értelme van annak, hogy egy rakás embernek az a munkája, hogy egy másik rakás embert lemérgez?
Szerinted ez hasznos a társadalom szempontjából?
Tiltsuk meg a gépkocsi forgalmat is, mert az jobban szennyezi a levegőt, mint a dohányfüst! A rendszerváltás előtt mindenütt dohányozhattak, még sem volt több beteg, mint most. Csak most egyszerűbb mindent a dohányzásra fogni.
Nem érné meg az államnak, mert akkor sem lenne kevesebb beteg, mint most. Csak akkor nem tudnák megindokolni, hogy miért kevés az egészségügyre a pénz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!