Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » A Külföldön élők és dolgozók/a...

A Külföldön élők és dolgozók/adózóknak miért jár nekik a szavazati jog?

Figyelt kérdés
Mi közük van még Magyarországhoz még? Ha már egyszer elmentek innen ?
2013. dec. 1. 14:23
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

10!!!

Rossz helyre írtam!

2013. dec. 1. 15:37
 12/15 anonim ***** válasza:
Aki ahol él, ott szavazzon! Ezen nincs mit magyarázni.
2013. dec. 1. 15:59
 13/15 anonim ***** válasza:
inkább ők szavazzanak mint a kilora megvett románok.
2013. dec. 1. 16:35
 14/15 anonim ***** válasza:

8-as, te akkora gyökér vagy.

Nem tűnt fel neked, hogy a fideszesek elleni gúnyból írtam azt a választ? :D

2013. dec. 1. 18:19
 15/15 bumbi02 ***** válasza:

Az adózás szemszögéből nézve:

A legtöbb hazajáró, külföldön dolgozó magyar, többet adózik Magyarországon, mint aki otthon marad és minimálbérért dolgozik. Nagyon sokan itt dolgoznak, otthon pedig költik a pénzüket. Ha itt megkeres valaki netto 300 ezer forintot (ennyi az átlag minimálbér Ausztriában), de azt haza viszi és csak 200 ezer forintot költ el belőle otthon, akkor is többet adott hozzá az államkasszához, mint az, aki kap bruttó 100 ezer forintot, leadózik belőle 20 ezret, és a maradékot meg elkölti. Annyi a különbség hogy aki Ausztriából kapja a fizetését, az SZJA-t nem fizet, de áfát ugyanúgy fog, és még Varga MIhályék is beismerték hogy a külföldön dolgozó magyarok mennyi pénzt visznek haza..Ellenben a felvidéki, vagy erdélyi magyarokkal, akik csak állampolgárok, de jószerint nem járnak Magyarországon, még csak rokonokhoz se, nem hogy itt költsék el a teljes fizetésüket.

Hozzáteszem, hogy én ausztriai magyarként nem fogok otthon szavazni, mert nem érzem úgy, hogy nekem ahhoz közöm lenne, másrészt, nincs is oylan párt akire lehetne.

2013. dec. 1. 22:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!