Miért hagytátok el az országot fiatalok?
"havi 7kilót keresek nettóba
miért mennék el?
Még én sem mennék, pedig én csak 49 ezret."
Látod, pont ezért hagyják el.
Mert van szabad akaratom, józan eszem és amint elegendő pénzem is lesz meg sem állok Kanadáig. Nem azért tanultam évekig, hogy hetente járjak be a munkaügyibe, hogy meghallgassam a "ha majd lesz valami szólunk" szöveget, aztán a fejemhez vágják a megint csak sablonos "el kell kezdeni valahol" dumát.
Magasról leszarom, hogy a leárulóznak meg antimagyaroznak, ha magyarnak lenni azt jelenti, hogy reménytelenül defetisták és pesszimisták vagyunk, akik gyűlölik ha más sikeres és mindenkit, aki jobb nálunk csalással és hazugsággal vádolunk, akkor inkább vallom magam világpolgárnak vagy vukinak.
Én nem akartam elmenni, mert itthon is bőven piacképes diplomám van, illetve most a mester diplomámat csinálom.
De mostanában egyre inkább elgondolkozom, hogy inkább megyek.
Naponta jönnek a hülyébbnél hülyébb ötletek a kormánytól és naponta látok itt is idiótábbnál idiótább kérdéseket.
Egyszerűen elegen van abból, hogy az itteni emberek nagy részével képtelenség együtt élni és itt nem a cigányokra gondolok, hanem minden emberre. Valahogy sokak már-már sportot űznek abból, hogy a másiknak keresztbe tegyenek valahol...
Mert mindenkinek egy élete van, s azt szeretné jól élni. Továbbá be(le)léptünk az EU - ba, aminek egyik alapvető pillére a szabad munkavállalás. Nem mindenkinek sikerült Bécsben cukrászdát nyitnia, mint ígérték, s ha enni akar, kifizetni a hiteleit, meg fűteni télen, de lopni nem hajlandó, valahol csak kell keresnie egy jobban fizető állást. Többségük megtenné itthon is, elhiheted.
Azzal viszont már nemigen értek egyet, hogy azért "tántorog ki" a sok fiatal, mert itthon "fasizálódik" a helyzet, "Orbán diktatúrát épít ki". A fenéket, lóvéért mennek, kit izgat, hogy pl. mikor mennek nyugdíjba az alkotmánybírák, meg lesz - e melegfelvonulás. Nincs megfizetve az emberek munkaereje, ennyi az egész, közben az árakhoz meg felzárkóztunk.
Amúgy nem 2010 - tól kezdődött, hanem már 2004 - től sőt, előtte sem volt ritka aki kint dolgozott. Egyébként a magyarok kivándorlása - lakosság arányában sem - nem közelíti meg más országokét, pl. a lengyelekét vagy lettekét, bolgárokét. Lettországból évi 20 ezren elmennek - 2 milliós ország.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!