Szerintetek az egész világot pár nagy ember irányítja vagy minden országot csak a megválasztott párt?
Ez azért nem ennyire triviális. Az kétségtelen, hogy a történéseket a nagytőke (nem feltétlenül pénztőke) irányítja. De ennek mértéke függ mindkét féltől (a tőkétől és a politikától) is.
Viszont az olyan összeesküvéselméletek, miszerint van egy néhány emberből álló csoport, ostobaság és naivitás. A profit a nagytőke egyes képviselőit is egymás ellen fordítja, ha szükséges. Az viszont nem összeesküvés, ha azonos habitusú és azonos körökben forgolódó emberek ismerik, netán kedvelik egymást. Ennyi erővel egy baráti társaság is lehetne összeesküvő.
"Ennyi erővel egy baráti társaság is lehetne összeesküvő."
Igen... miért ne lehetne egy baráti társaság összeesküvő? Ha megszerveznek valami titkos, és etikailag megkérdőjelezhető akciót emberek egy nagyobb csoportja ellen, azért hogy előnyösebb helyzetbe kerüljenek, vagy nyerészkedjenek vagy ilyesmi, az sztem összeesküvés, nem?
Az a baj hogy az emberek ha meghallják azt hogy összeesküvés elmélet akkor az alapvető reakció az hogy: haha, te kis butus, összeesküvések nincsenek! Aki összeesküvésekben hisz az ostoba! Én nem vagyok ostoba!
Pedig valamikor pl a mafia is csak egy összeesküvés elmélet volt. Meg ha megnézed a történelmet, a háborúk körülményeit, az is tele van összeesküvésekkel.
Ez azért nem ilyen egyszerű!
De ha egy átlagos anyagi helyzetű embert megválasztanak vezetőnek akkor lesz a pénz amiért sarkalatos kérdésekben úgy fog dönteni ahogy a bankárok akarják.
Ha nem akkor úgy végzi mint Kennedy.
Igen jó helyen teszed fel ezt a kérdést kérdezõ.:)
Szerinted mi itt a gyk-n egy titkos szolgálatt tagjai vagyunk, hogy ilyet kérdezel??
Döntsd el magad ezt!
ma 14:35
Na ebben teljesen igazad van
ma 15:13
Én csak véleményeket kérdeztem nem titkos szolgálati információkat
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!