A mai kapitalizmus korszerűbb mint a 45' előtti kapitalizmus? Előre vagy hátra haladunk most a történelemben?
Munkatörvénykönyv=cselédtörvénykönyv?
Munkások jogai=munkanélküliek jogai (600ezer munkanélküli)
Munkásoknak a több joga= a 600ezer munkanélküli jogával?
AZ 50' évek végén lebontották a nyomortelepeket, most visszaépítik azokat?
AZ 50' évek végén a legkisebb faluba eljutott a villany, most a legnagyobb városokban is több 1000 villany nélküli család él.
Korszerű?
Előrehaladóbb a mai kapitalizmus?
Nálunk az 50-es években nem volt kapitalizmus, nem értem miért azzal akarod összehasonlítani.
Vagy inkább a kapitalizmus-kommunizmus szembenállásra gondolsz?
Ebből a küzdelemből az európai szociális piacgazdaság jött ki győztesen (német, francia, skandináv modell).
Mi is ezt vettük át, csak a gazdaságunk nem olyan fejlett.
Igaz, hogy van munkanélküliség Európában, de az állam segélyt, nálunk közmunkát is ad nekik, nincsenek magukra hagyva. A rászorulók szociálisan lakást is kapnak.
Ne a magyar viszonyokat hasonlítsd össze a többi országban levő kapitalizmussal.
Nálunk vadkapitalismus van, kb olyan, mint a háború előtt.
"Nálunk vadkapitalismus van, kb olyan, mint a háború előtt."
Ez hülyeség. Az állam a GDP 52%-át újraosztja nálunk is, egálban vagyunk a nyugati országokkal, csak nálunk kisebb a felosztható torta.
-Van ingyenes közoktatás.
-Ingyenes felsőoktatás 200 ezer fiatalnak.
-Ingyenes egészségügy
-Nyugdíj 3 millió embernek, nem csak tanároknak, vasutasoknak, állami tisztviselőknek, katonáknak.
-A legszegényebbek rendszeres szociális segélyt kapnak az államtól
Akkor nem éltem, de úgy tudom a háború előtt még nem volt ilyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!