Egyetértetek azzal, hogy a kapitalizmusnál még a nácizmus is humánusabb, mert az legalább bizonyos néprétegeket támogatott volna szociálisan?
A nácizmusban is volt kapitalizmus.
Én egyáltalán nem támogatom ezt a segélyezős szocializmust.
A nácizmus és a kommunizmus nem volt humánus, csak szavakban.
És én sem támogatom az alsó néprétegek agyontámogatását, mert akkor nincs motiváció a termelésre, visszaveti a fejlődést. A magas adók a dolgozó réteget is ellehetetlenítik. A nagy szociális segélyek helyett inkább a felzárkóztatást kell támogatni, munkát adni nekik (ha más nincs, közmunkát), ingyenes oktatást, képzést, utazási támogatást a munkába, iskolába járáshoz.
Szerintem meg jobb a nemzetiszocializmus a kapitalizmusnál. Nincs semmi baj a szociális juttatásokkal sem. A probléma ott kezdődik. hogy például ma Magyarországon nagyon sokan visszaélnek vele.
Ez alatt nem csak a cigányokat értem, akik odaszülnek x gyereket, akit nem képesek felnevelni, hanem rengeteg magyarra gondolok, akik például indokolatlanul rokkant nyugdíjat kapnak... Gondolok még az adócsalókra, meg úgy általában azokra, akik kihasználják a kiskapukat.
(Konkrét példát mondok: Az egyetemen olyanok kapnak szociális támogatást, akiknek a szüleik kőgazdag vállalkozók, de papíron minimálbérre vannak bejelentve. Mellette a gyerek még kollégiumban is lakik és a szociális rászorultság miatt, a normális összeg redukált hányadát kell csak fizetnie havonta. Közben BMW-vel jár iskolába... tehát ilyenekre gondolok.)
Szóval nem lenne ördögtől való, ha rendeltetésszerűen lenne használva és nem lenne minden dolgozó elűzve az országból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!