Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Miért nem sose arra költik a...

Miért nem sose arra költik a pénzt amire kellene?

Figyelt kérdés

Vegyük példának Debrecent, a szülővárosomat: most építik a Nagystadiont a Nagyerdőn. Annak aztán marha sok értelme van, nem elég a Hódos, és a másik, ahol hatalmas reflektorok vannak?? Erre a Csónakázó-tavat, az egyik legkedvesebb gyerekkori emlékemet lebontották, tönkretették, és a közeli gyönyörű fákat kivágták. És persze a csodás Békástó helyére csónakázótavat csinálnak. Az egész tavat tönkretették, kiásták, és már a betonelemeket is láttam. Miért kell tönkretenni a csodaszép Nagyerdőt? Ráadásul azt is láttam, alig fér el a csarnok, inkább egy Budapest méretű városnak lenne jó ilyen. Vagy miért nem építették egy teljesen üres telekre, ahol nincsenek természeti kincsek.

És persze több milliárd forintot pazarolnak el! Ott van a Nagyállomás: nem inkább azt kéne rendbehozni? Mondjuk egy ilyesmire: [link]

[link] Ugye milyen szép? Szerintem legalább annyiba került volna, mint az a stadion. És a kettes villamos: Olyan gáz munkát végeztek, hogy az már fáj: az aszfalt máris lyukacsos!!! múltkor láttam hogy tele van esővízzel . És ha belefagy a víz, akkor máris SZÉTREPED. És 1 év múlva kezdhetik újra a felújítást. És az új lámpaoszlopon már grafitti van vagy 2 hónapja, de még mindig SENKI sem törölte le.

És Debrecennek az Egyetemére is fontosabb a pénz. És a Fórum ... az is felesleges. Nem voltunk meg anélkül is ruhákkal? Ott van a Pláza. 2000-ben még szebbnél szebb üzletekkel volt tele. Jobbak, mint a mostaniak. És amilyen szar, ízléstelen cuccok vannak a Fórumban. pont a legszarabb világmárkák vannak ott. Ehhez is művészi érzék kell, komolyan... Mindig a Skálában és a C&A-ban vásárolok. A C&A nemcsak a Fórumban, hanem a park centerban van. Nem volt elég egy C&A???Az egyetlenegy jó üzlet a Fórumban a Media Markt, de az a Malomparkban volt 2010-ig. Sokkal jobban szerettem a régit, hangulatosabb volt. És a Fórumban lévő 10-20-30 ezres holmik és a Skálában kapható 1000-2000-es holmik között csak az ár a különbség, a minőség ugyanolyan: ugyanolyan rövidéletű a ruha.

Most mi értelme van annyira elszórni a pénzt? Előbb a nagyállót, a buszállomást, a kettes villamost, és a közintézményeket újítsák fel, utána foglalkozzanak a sporttal és a szar Fórummal.

19/F és én az üzletemberek helyében inkább a vasútra, mintsem a sportra költenék.

2013. nov. 7. 18:10
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
25%
a zemberek ezt szavazták meg (akik otthon maradtak, azok is), tehát a többség szerint erre van szűkség úgy néz ki.
2013. nov. 7. 18:21
 2/12 anonim ***** válasza:
40%

Ez a bécsi főpályaudvar.

Egyébként tényleg szép lett ez a hauptbahnhof, de nekem kicsit olyan rideg.

Ha a keletit, nyugatit felújítanák rendesen, nagyon szép lenne.

A délit meg le kellene bontani mert nagyon randa, és újat építeni helyette.

2013. nov. 7. 18:29
 3/12 anonim ***** válasza:
58%

Igen ez a bécsi főpályaudvar.

És tényleg 4 milliárdba kerül mint kb a stadion. Csak nem forintba hanem euróba...

2013. nov. 7. 19:24
 4/12 A kérdező kommentje:
Igen, köszi, tudom, hogy ez a bécsi hauptbahnhof, láttam is a vonatból, és tényleg szép. Ha Debrecennek valami hasonlót akarunk, persze kevesebb peronnal, akkor valamilyen szép színűre be kellene festeni, hogy ne legyen olyan hideg.
2013. nov. 8. 16:29
 5/12 anonim ***** válasza:
40%

Szerintem ronda, rideg és a Cívis Városban kvára környezetidegen lenne.

Egyébként én még emlékszem milyen volt amikor még volt tűrhető magyar foci.Amikor még a sport a foci szolgált még követendő példaképekkel az ifjúság számára .Amikor még egy-egy magyar focisikerre lehettünk büszkék és ünnepelhettük.

Nagyon látszik a mostani generációkon ,hogy hiányában vannak az egészséges példaképeknek és helyette nyomi ikszfaktorokkal és teljesítmény nélküli senkik sztárolásával butítják őket.

Ha lesznek nagy stadionok ,talán lesznek elegen akik majd vágynak arra és célként tűzik maguk elé ,hogy abban jól játszva megtöltsék nézőkkel a lelátókat.

Mert ez ami most van, hogy lusták , nyafogósak, elhízottak és problémásak az ifjak nem egy normális dolog.

Mert ez ami most van ,hogy nincs elég tehetséges magyar gyerek és sok fransetudjahonnanjött otthonában kiszuperált féltehetséggekkel vannak feltöltve az NB1-es csapataink, nem egy normális dolog.

Azt meg végképp nem értem miért van az, hogy ifi csapataink eredményesek.Az U19-esek pár éve VB harmadikok voltak és most felnőttként csak szomorítanak.

Amúgy vasút helyett, az utakat kellene rendbe tenni mert sokkal többen használják.

2013. nov. 9. 21:29
 6/12 A kérdező kommentje:

Szerintem nem ronda a Hauptbahnhof, a második képet nézd meg, ott joban látható. Belülről ilyen: [link]

[link]

2013. nov. 10. 13:15
 7/12 anonim ***** válasza:
0%

[link]

nyugi, lesz itt még hajtépés :D

2014. jan. 10. 18:47
 8/12 A kérdező kommentje:
7-es válaszoló, erre az emlékműre nagyon is szükség van. Szóval végre észhez tértek. :)
2014. jan. 11. 10:42
 9/12 anonim ***** válasza:
40%
csak én azt a 20milliót simán odaadnám a megnyitókon felszólalóknak, az emlékműre meg legalább 50 milliárd forintot szánnék. :) pl az egész Dobozi lakótelepből lehetne csinálni egy emlékvárosrészt :D
2014. jan. 11. 10:47
 10/12 A kérdező kommentje:
Legközelebb biztosan hasznosabbra költik a pénzt. Előbb a Kassai utcára és a környező utcákra, meg a Meteor mozi előtt is egy olyan csodás nyugatias parkot lehetne csinálni. És még sorolhatnám.
2014. jan. 11. 11:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!