Miért van szükségünk olyan korrupt intézmények véleményére mint a hitelminősítők (pl: Moody’s Investors Service, Standard & Poor’s, Fitch Ratings)?
Az már bebizonyosodott, hogy nagy szerepük volt a válság kialakulásában, és mikor számon kérték őket, hogy miért minősítettek bóvli kategóriájú termékeket legmagasabb AAA minősítéssel, akkor csak mosták a kezeiket, hogy ez nem tükrözi a valóságot, ez csak a személyes véleményük, és nem kell megbízni bennük. (csak mellékesen megjegyezném, hogy minél több jó minősítést adnak ki, annál többet keresnek.)
Ennek tükrében, miért kellene egy forintot is adni a szavukra?
"Miről beszélsz? A befektetés nem bevétel!"
Aha értem. Szóval ha befektet itt egy cég, ami munkát ad az embereknek, fizetik utánuk a (megemelt minimálbért!!!) és a járulékokat, az nem bevétel az államnak, vagy a megkeresett bér elköltése....stb Hát te tudod.
"És rajtad hogyan hajtanák be mégis, amikor semmi közöd nincs azokhoz a dolgokhoz, amiket a hitelminősítők minősítenek. Mégis hogy hajtaná be rajtad a hitelminősítő? :D Na ne nevettess."
Úgy látom te azt sem tudod hogy milyen rendezvényen vagy. Nem a hitelminősítő hajtja be rajtad a kiesést, hanem pl Orbán-Gyurcsány....hogy fedezze az ország működését.
"Talán ez se véletlen, lesznek új irányok."
Hát... kíváncsi vagyok mi lesz ebből.
"19:49"
Nekem végül is nincs bajom azzal hogy vannak, csak azzal, hogy visszaélnek a hatalmukkal, és nem szakmai elvek alapján adják a szakvéleményt, hanem pofára.
Pl abban a filmeben amit az egyik hozzászóló ajánlott, abban is van egy olyan rész, ami arról szólt hogy:
Amerikában 0,7% önerővel lehetett pl házat vásárolni, aztán ezt a hitelt tovább adták befektetőknek, innentől kezdve nem volt érdeke a banknak, hogy visszafizessék a hitelt, akik felvették.
És ezeket a befektetéseket minősítették AAA besorolással, amiket általában állampapírokra adnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!