Romániában meghamisították a történelmet?
Ja kifelejtettem az avarokat.
Ezen kívül csak nekem gyanús a Szarmiszegetusza név mennyire hajaz a középkori szarmata nép nevére?
Mint ahogy a szkítákat ,"scullus" majd "secullus"-ként is emlegetik ami meg már a székelyeket jelenti.
A dák-trák hangzás hasonlóságot már szóba se hozom.Mert a Balkánról benyomuló Vláchoknak valszeg volt valami trák ősiség tudta és amikor megtalálták ama szarmata város leleteit már csak egy betűt kellett igazítsanak eme köztudaton és Traianus oszlopával már körbe is ért a fantázia.
A másik ősi moldvai városuk Iasi(jási) amit magyarul Jászvásárnak ismer a történelem a 11. század óta.
Sorolhatnám reggelig.
erdélyi földrajzi és település nevek 90% magyar nevek 10%szláv
Te kutatást végeztél? Nem tudom, hogy tudsz ilyen könnyen kijelenteni ilyesmit. Szerintem, ha ezt komolyan mondtad volna, akkor rájöttél volna, hogy rengeteg német eredetű településnév is van. (Brassó, Alvinc...)
Veneția de Jos, mai demult Venetia de Jos (în maghiară Alsóvenice, în germană Untervenitze; Unter-Wenitze; Unter-Venedig -> erről például hogyan állapítod meg, hogy milyen eredetű? Szerintem szlávos hangzása van, de a románost, a németeset és a magyarost is rá tudom fogni... Amúgy rengeteg román eredetű település is van, aminek magyarosították a nevét. Pl.: Poiana Brasov -> Brassópojána, vagy akár Cumuna Posaga, aminek magyar megfelelője nincs, mert nem éltek/élnek a településen magyarok. Tehát ne jelents ki olyan adatokat, amikkel nem avgy tisztában. Inkább mondd, hogy ,,Nem tudom."
Most jössz itt ellenpéldákkal.
Poiana Brassó egy üdülőhely ahol lehet síelni pár tíz éve.Nem egy történelmi hagyományokkal rendelkező település.
Ha te nem látod az elrománosított vagy csak lefordított nevek alatt az eredeti magyar neveket akkor nem beszéled jól a szóban forgó nyelveket.Ha nem ismered vagy nem ismered fel az eredeti magyar elnevezéseket műveltségbeli hiányosságokról teszel tanúbizonyságot.
Nézd Románia egy olyan ország amelynek az alkotmánya már az első mondatban egy otromba hazugságra alapozza az önmeghatározását:Első szakasz ,első bekezdés.
Erdély mindig is egy vegyes nemzetiségű régió volt,ahol többnyire békében egymással és egymás mellet megfértek a nemzetek.
Ez most is így van.
Aki ennek ellentmond az hazudik.
Aki csak a románokat látja annak baj van a látásával.Baj van a valóság érzékelésével.
Igazságtalan és beteg az aki románokat jogokban és megbecsülésben a többi őshonos erdélyi nép fölé helyezi.
Az aki nemzetállamot hallucinál olyan régióban ahol alig van kétharmados többségben a nemzete az ÉRTELMI FOGYATÉKOS.
"Tilos betelepítésekkel régiók nemzeti összetételét arányaiban megváltoztatni."
Ezt az Ensz törvényt a románok Trianon óta folyamatosan megszegik.
A magyarokkal kapcsolatos román megnyilatkozások, híradások és műsorok nagy része kimeríti a gyűlöletkeltés és az uszítás fogalom körét.Büntetlenül!
Vajon meddig?
Ez a mostani Románia mint nemzetállam csak valami mánia lehet azok fejében akik soha éltek Erdélyben.
Mert erre a térképre ráfogni azt hogy fehér ,vagy sárga elképesztő ostobaságra utal.
Persze ,hogy meghamisítják.
Mindenki tudja.Még ők is ,csak hazudnak maguknak.
Mert a románról egész Európában a lustaság ,a lopás, a hazudozás és a csalás jut eszébe.
Sokak szerint ezek a jó politikusi erények.
Persze vannak kivételek köztük is.
A történelmükkel miért lenne más a helyzet?
Nem is értem miért kérdés ez neked?Hisz mindenki tudja akinek volt már dolga velük.
Vannak erényeik is .De most nem az a téma.
Megjegyzem a magyaroknak is vannak hibái.Nem is kevés.
Egyébként a 19. században KITALÁLT, dákoromán elmélet kidolgozóját, hogy is hívják?
Sinkay Gergely.
Nocsak ,nocsak...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!