Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Miért lehet még jelen a 21....

Miért lehet még jelen a 21. században a rasszizmus a politikában?

Figyelt kérdés

A fehér ember a történelem során több tíz-száz millió más etnikumú embert megölt kapzsiságból, gyűlöletből. Nemzeteket, társadalmakat irtottak ki. Hogy lehet az, hogy ezek ellenére még mindig jelen lehet ez az eszme a politikai palettán?

Ott az Arany Hajnal Görögországon vagy Magyarországon a Jobbik (nyílt zsidózás, cigányozás).

Hogy lehetséges ez? Hogy lehetséges az, hogy ilyen kártékony, emberellenes eszmét valló szervezetek jelen lehetnek a politikában vagy egyszerűen létezhetnek?

2013. okt. 13. 14:28
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
52%

Ez tévedés kérdező.

Nem tanultál történelmet?

Az arabok voltak a legnagyobb rabszolgatartók és ők is rengeteg embert öltek.Több millió rabszolgát hurcoltak el.

Kelet-Ázsiában szintén voltak irtások.

A japánok is irtottak más ázsiaiakat , nem is keveset.

A Földön nincs olyan nép, amelyik még nem követett volna el bűnöket.

2013. okt. 13. 18:59
 22/28 A kérdező kommentje:

Na ne viccelj. Gyarmatosításkor csak az amerikai kontinens leigázása követelt megközelítőleg 40-50 millió áldozatot. Észak- Közép- és Dél Amerika meghódításáról beszélek, vagyis az Újvilág meghódításáról.

"Amerika őslakosságának egy részét kiirtották, kultúrájukat megsemmisítették, kincseiket elrabolták, földjeiket kisajátították, ahol kezdetben dolgoztatták őket, de nem bírták a rájuk kényszerített munkát, sokat meghaltak az Európából behozott betegségekben. Utána kezdtek Afrikai Négereket behurcolni rabszolgának. "

Megközelítőleg 12 millió néger rabszolgát tartottak világszerte, ebbe nincs benne a halottak száma akik a hajókon vagy munka közben vesztették életüket. (Tudom, itt a zsidók is szerepet játszottak.) Ill. azok a törzsek akiket Afrika gyarmatosításánál öltek meg.

2013. okt. 13. 19:41
 23/28 anonim ***** válasza:

" Igazad van nem nagyon."

Másokat meg az nem, hogy miket mondanak a kedvenceidről akiket mindenhol megutálnak ahol megjelennek!

Amíg lesznek problémák addig nem fog eltűnni ez ha tetszik ha nem!

Főleg az már nem izgat, hogy öregeket vernek félholtra pár ezer forintért, így abszolút nem vagy komolyan vehető.

2013. okt. 13. 19:56
 24/28 anonim ***** válasza:
52%
De azért a "moslékban dagonyázó" magyarozáskor hallgattál ugye, esetleg tapsikoltál is mellé? :D
2013. okt. 13. 19:59
 25/28 A kérdező kommentje:

"Főleg az már nem izgat, hogy öregeket vernek félholtra pár ezer forintért, így abszolút nem vagy komolyan vehető."

A cigányokról kifejtettem a véleményem, de valamiért törülték.

Nem tekintem rasszistának azokat akik gyűlölik a cigányok nagy részét, azért, mert olyanok amilyenek. Tény, hogy bűnöznek, lopnak stb.

Akik viszont minden cigányt egy kalap alá vesznek és a művelt, munkás cigányt is leszólják, "leköpik" azokat annak veszem. Mivel nem, azért utálják, mert lopott, hanem azért, mert cigány.

És még azt is hozzáfűztem, hogy a Jobbikot és a cigányokat csak példának írtam, nem erre akartam kitérni és főként nem cigány kérdés megvitatását szeretném elkezdeni.

2013. okt. 13. 20:07
 26/28 anonim ***** válasza:

"Akik viszont minden cigányt egy kalap alá vesznek és a művelt, munkás cigányt is leszólják...."

Te a kommentjeidben az összes fehér embert vetted egy kalap alá. Ki is a rasszista?

2013. okt. 13. 21:41
 27/28 A kérdező kommentje:
Nem vettem senkit egy kalap alá, ha nézted volna mindenhol múlt időben beszélek.
2013. okt. 13. 22:01
 28/28 anonim ***** válasza:

"Nem vettem senkit egy kalap alá, ha nézted volna mindenhol múlt időben beszélek."

No, hát akkor ez már a múlté, nincs miről beszélni. Senki nem öl senkit. Az meg, hogy ki mit beszél...

2013. okt. 13. 23:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!