Cigánypecsenye, a név rasszista?
2013. okt. 8. 17:45
1/11 anonim válasza:
A mellettünk lévő étteremben kisebbségi pecsenyének hívják
2/11 anonim válasza:
Maradjon. Ők már úgy sem cigányoknak hívják magukat, hanem romáknak.
Változtathatnak össze vissza, én akkor is cigánypecsenyét fogok kérni mindenhol.
4/11 anonim válasza:
Tök mindegy, pár év és a roma szó is szitokszónak számít majd. Nem az számít, hogy hogy nevezed magad, hanem, hogy miként viselkedsz.
5/11 tetro válasza:
Azt gondolom, hogy a trágár kifejezéseket leszámítva egy szó nem lehet magában trágár. A többletjelentés a szövegkörnyezettől és a beszélő céljától függ. A cigánypecsenye pedig ilyen szempontból nem több egy étel nevénél. Nem hiszem, hogy van olyan cigány a világon, akit bántana az hogy így hívnak egy ételt...
6/11 anonim válasza:
Lenne egy kérdésem!
Ha a cigánypecsenye sértő akkor miért nevezték át magyaros pecsenyére?
Az nem sértő?
Vagy a mostani EU-ban mindenkinek benyalnak aki nem fehér ?
7/11 Vadkan01 válasza:
Székelykáposzta meg az autonómiát akadályozza, franciakrémes miatt történt Trianon, amerikai konyha miatt bombázták le a hídjainkat és a nápolyi miatt fordult Olaszország a központi hatalmak ellen.
8/11 anonim válasza:
Első válaszoló vagyok
A válaszom csak ténymegállapítás volt, nem foglaltam állást
9/11 tetro válasza:
és semmilyen információ tartalommal nem bírt a kérdéssel kapcsolatban...
10/11 anonim válasza:
Nem értem én ezt. Hiszen nincsenek is cigányok, csak romák.
Akkor mi a baj a névvel, ha nincs is ilyen ember? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!