Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Szerintetek miért tart itt...

Szerintetek miért tart itt Magyarország ahol van?

Figyelt kérdés

nem vagyok jártas ebben a politikában. sőt egy 20 éves fiú vagyok!

csak el gondolkodtató hogy az embernek semmi jövője nincs ugyanis azt alá írom hogyha van valami munka akár gyári és becsületes . az épp annyira elég hogy az ember ne haljon éhen! és 100.000 ért dolgozik az ember de ilyen árak mellett nehezen lehet meg élni.sőt nyaralásra semmi esély.

szerintetek mivel lehet a gond? én fogom fel hülyén? de ezelőtt 10 éve is ennyit kerestek az emberek. de nem volt ilyen ár és jobban meg éltek. vagy ez az ország már mindig ilyen lesz?

2013. okt. 2. 18:11
1 2
 1/13 A kérdező kommentje:

, nem elég hogy a képünkbe szarnak, hogy nem lesznek megszorítások, ehelyett mindenféle adót növelnek és találnak ki, hogy még annyi pénz se maradjon ? csak nem tudom hova megy el annyi pénz ha egy bérkalkulátorral ki számoljuk: havi 150.000 bruttót:

2012 2013

Éves adóalap: 1 800 000

Számított SZJA: 24 000

Adójóváírás: 0

Családi adókedvezmény: 0

Fizetendő SZJA: 24 000

Nyugdíjjár.(10%): 15 000

Term. e.bizt. járulék (4%): 6 000

Pénzb. e.bizt. járulék (3%): 4 500

Munkaerő-piaci járulék (1,5%): 2 250

Havi munkabér: 98 250

Családi pótlék: 0

Kifizetendő jövedelem: 98 250

2013. okt. 2. 18:21
 2/13 anonim ***** válasza:

én is csak 21 vagyok, de érzem hogy 10-15 évvel ezelőtt jobban éltünk mint most. 2-en vagyunk testvérek, anyám pedig egyedül nevelt minket. majdhogynem minden évben el tudtunk menni táborozni az iskolával, de most van olyan ismerősöm, ahol 2-en nem tudnak kifizetni egy tábort a gyereknek.

másrészt amiben még érezzük ezt, hogy korábban egy egész hétvégére bevásároltunk 10E ft-ból, most meg semmire se elég.

2013. okt. 2. 18:21
 3/13 anonim válasza:
Én egyke vagyok. 12éves. Én is észre veszem, hogy mennyivel szegényebb magyarország.. pl. 5-8évvel ezelőtt volt kocsink, és megtehettük hogy fent tartsuk. mostmár nem. és akkor anyukám is munka nélküli volt, apukám fele ennyit keresett mint most.. és mégis. de lásd be, hogy vannak nálunk sokkal rosszabb helyzetbe élők, akiknek nincs fedél a fejük felett.. és éheznek. pl. afrika déli részén.. erre is gondolni kellé nemm csak arra hogy vannak nálunk jobb "negyedbe" élők.
2013. okt. 2. 18:29
 4/13 anonim ***** válasza:

tanulni kell, képezni magad, állandóan fejleszteni a képességeidet, kapcsolatokat teremteni, nyelveket tanulni. csak ebben van a jövő! senkinek nem kötelező minimálbérért vagy a körüli pénzét gürizni, lehet vállalkozni, stb.

Aki tesz azért hogy legyen jövőképe, annak lesz is! Aki csak beszél róla hogy milyen jó lenne 300 nettót keresni, de semmit sem tesz a cél érdekében, az soha a büdös életben nem fog jól élni, nem lesz jövőképe! az emberek gondolkodás módjával nagy gondok vannak, nem az államra, államtól kell várni a megváltást, hanem fel kell állni, saját magad kezébe venni az irányítást.

2013. okt. 2. 18:45
 5/13 A kérdező kommentje:
tudom, de ők ehhez alkalmazkodtak. és nyilván nem EU-s országok közé tartoznak és az infrastruktúra szintjük sincs meg. de Mo-nézve akkor sem ilyen volt és csak rosszabb lesz semmi jövő. ember élete tanul . 18 éves korig. el megy dolgozni... jövőt alapít rájön nincs háza. vesz fel egy kölcsönt amit törleszthet 25 évig. 2 gyerekkel. azt marad havi 50.000 el ami ilyen árak mellett nem sok. majd 60éves korába munkaképtelen azt még nyugdíjt is alig kap... ha kap. és ennyii
2013. okt. 2. 18:51
 6/13 A kérdező kommentje:
tudok 2 nyelvet is alapszinten. gyártástechnológián vagyok. abba dolgozok. szerintem ha főiskolám lenne akkor is ugyanez lenne sok ismerősöm van mérnökök akik megkeresik a 400 fölött és nem gazdagok.
2013. okt. 2. 18:56
 7/13 A kérdező kommentje:
alfőldőn sok olyan ember van hogy mindenféle technikumjuk megvan.. és munkanélküliek.. holott tanultak 26 éves korukig. és munkanélküliek
2013. okt. 2. 18:59
 8/13 A kérdező kommentje:
ja és az Eu-s támogatás? a sok milliárdból lett valami az embereknek?
2013. okt. 2. 19:07
 9/13 anonim ***** válasza:
Mert Fidesz kormány van.
2013. okt. 2. 19:20
 10/13 anonim ***** válasza:

"tanulni kell, képezni magad, állandóan fejleszteni a képességeidet, kapcsolatokat teremteni, nyelveket tanulni."

Minek?

2013. okt. 2. 19:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!