Szerintetek miért tart itt Magyarország ahol van?
nem vagyok jártas ebben a politikában. sőt egy 20 éves fiú vagyok!
csak el gondolkodtató hogy az embernek semmi jövője nincs ugyanis azt alá írom hogyha van valami munka akár gyári és becsületes . az épp annyira elég hogy az ember ne haljon éhen! és 100.000 ért dolgozik az ember de ilyen árak mellett nehezen lehet meg élni.sőt nyaralásra semmi esély.
szerintetek mivel lehet a gond? én fogom fel hülyén? de ezelőtt 10 éve is ennyit kerestek az emberek. de nem volt ilyen ár és jobban meg éltek. vagy ez az ország már mindig ilyen lesz?
, nem elég hogy a képünkbe szarnak, hogy nem lesznek megszorítások, ehelyett mindenféle adót növelnek és találnak ki, hogy még annyi pénz se maradjon ? csak nem tudom hova megy el annyi pénz ha egy bérkalkulátorral ki számoljuk: havi 150.000 bruttót:
2012 2013
Éves adóalap: 1 800 000
Számított SZJA: 24 000
Adójóváírás: 0
Családi adókedvezmény: 0
Fizetendő SZJA: 24 000
Nyugdíjjár.(10%): 15 000
Term. e.bizt. járulék (4%): 6 000
Pénzb. e.bizt. járulék (3%): 4 500
Munkaerő-piaci járulék (1,5%): 2 250
Havi munkabér: 98 250
Családi pótlék: 0
Kifizetendő jövedelem: 98 250
én is csak 21 vagyok, de érzem hogy 10-15 évvel ezelőtt jobban éltünk mint most. 2-en vagyunk testvérek, anyám pedig egyedül nevelt minket. majdhogynem minden évben el tudtunk menni táborozni az iskolával, de most van olyan ismerősöm, ahol 2-en nem tudnak kifizetni egy tábort a gyereknek.
másrészt amiben még érezzük ezt, hogy korábban egy egész hétvégére bevásároltunk 10E ft-ból, most meg semmire se elég.
tanulni kell, képezni magad, állandóan fejleszteni a képességeidet, kapcsolatokat teremteni, nyelveket tanulni. csak ebben van a jövő! senkinek nem kötelező minimálbérért vagy a körüli pénzét gürizni, lehet vállalkozni, stb.
Aki tesz azért hogy legyen jövőképe, annak lesz is! Aki csak beszél róla hogy milyen jó lenne 300 nettót keresni, de semmit sem tesz a cél érdekében, az soha a büdös életben nem fog jól élni, nem lesz jövőképe! az emberek gondolkodás módjával nagy gondok vannak, nem az államra, államtól kell várni a megváltást, hanem fel kell állni, saját magad kezébe venni az irányítást.
"tanulni kell, képezni magad, állandóan fejleszteni a képességeidet, kapcsolatokat teremteni, nyelveket tanulni."
Minek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!