Ha Európa egy állam lenne, szerinted melyik város lenne jó fővárosnak, és miért?
Ha tippelnem kellene, talán Brüsszelt jelölném meg.
De számít, hogy hogyan képzeled el az Európa Állammá alakulást.
Ha az EU-ból, akkor szerintem majdnem biztos, hogy Brüsszel.
Ha más módon, akkor meg annak az országnak a fővárosa, amelyik egyesíti.
Semmiképpen nem Brüsszel.
Földrajzilag igen rossz helyen van.
Ha egy állam lenne, akkor szerintem olyan város kellene amely közel van a mértani közepéhez.
"Ha egy állam lenne, akkor szerintem olyan város kellene amely közel van a mértani közepéhez."
Mint például Washington, vagy Amszterdam, de lehetne például hozni Pozsonyt, Oslót, vagy éppen Canberrát. Mindegyikük igen távol van az ország közepétől, sőt, gyakorlatilag a szélén helyezkedik el. :-)
"Ha egy állam lenne, akkor szerintem olyan város kellene amely közel van a mértani közepéhez."
Azért, mert... Miért is?
Egy rakás országnak messze van a fővárosa a mértani közepétől, sőt, több országnak van távol a közepétől, mint a mértani közepe közelében.
Brüsszelben már így is ott az Európa parlament, vagyis az EU (egyik) közigazgatási központjaként működik. Most csak atért nincs értelme áttenni Svájcba vagy Liechtensteinbe, hogy "középen legyen" (függetlenül attól, hogy nem UE tagok).
7 #
Igen , de ez így alakult ki a történelem során.
Az EU meg egy mesterséges állam , olyan várost választanak fővárosnak amit akarnak.
Szerintem úgy lenne precíz, hogy a mértani középben lenne a főváros.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!