Ha az uniónak felvevőpiac és olcsó munkaerő kell, miért nem veszi fel Törökországot az EUba?
Ezt csak ezen a fórumon írogató agyhalottak hiszik, hogy ez az egyetlen szempont az EU számára. Ez egy szempont a sokszázból.
A többiben meg csúfosan elbukik Törökország.
Törökország csatlakozása igen vitatott.
Azért mert nem teljesen európai a kultúrája.Ez a sok muzulmán bevándorló is veszélyezteti az európai kultúrát, ha felvennénk egy 71 milliós muzulmán államot akkor főleg lennének bajok.
Én nem is támogatom a felvételét mert totál kultúridegen.
A török munkaerő pedig már nem olcsóbb, mint a magyar, lengyel.
Annyira már nem éri meg, mint régen.
A törökök sem annyira igyekeznek bele szerintem.
Nincsenek azok "rászorulva" mint némelyik "madzsar liberós" hiszi!
- Egyrészt a nyugati nagyhatalmak félnek, hogy háttérbe szorulnának.
- Törökország politikailag nem olyan stabil ország és egy kifejezetten instabil régióban fekszik. Az EU határa hirtelen Grúzia, Örményország, Irán, Irak, Szíria lenne. (Ez az a szempont, ami miatt én nem venném be őket.)
- A török munkaerő már nem olyan olcsó. A minimálbér (havi 412 Euro) magasabb, mint Horvátországban, Lengyelországban, Magyarországon. A szerb, román, bolgár minimálbérnek körülbelül két és félszerese az érték.
- Tartanak egy bevándorlási hullámtól, már a romániai, bulgáriai migránsokat sem látják olyan szívesen nyugaton. Törökország pedig ezeknél az országoknál jóval nagyobb, néhány évtizeden belül 90-100 milliós ország lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!