Hogyan lehetne létrehozni egy "tökéletes" államot? Ahol senki nem lázadozik, mindenki viszonylag jól érzi magát.
Nyilván teljesen tökéletes állam nem létezik, akkor már feltalálták volna valamikor a történelem során. És az ember meg gyarló.
De szerintetek hogy működne egy olyan ország, ahol mindenkinek jó?
"A kommunizmus nem megvalósítható, utópia."
Már megbocsáss de orvos létedre valóban eléggé tudatlan vagy. Számtalan helyen működik a kommunizmus kicsiben egy egy zárt közösségben, erre te leírod, hogy nem megvalósítható. Ha nem megvalósítható szerinted hogyan valósíthatták meg mégis? Varázslattal? Az ilyen ezoterikus dolgok nem ellenkeznek az orvosoknak oktatott materializmussal?
"Az hogy nem valósítható eleve nem igaz, viszont hogy nem mindenkinek tetszene az valóban abból következik, hogy vannak hozzád hasonló harácsolók vagy harácsolni vágyók."
Igggggen? Akkor mondjál egy példát drágaságom, hol a jó fülemben létezett eddig?
"Egyébként pedig semmit sem keresnél, hiszen egy kommunizmusban nem létezik pénz."
Pénz elvileg nem lenne, de attól még valamilyen módon osztozni kéne a javakban.
"Orvos létedre nem vagy túl nagy információbőségben így nem értem miért gondolod, hogy többet érdemelnél mint egy takarító. Lehet hogy az a takarító nem írt volna ekkora butaságot le mert jobban informáltabb, tanultabb nálad."
Nem vagyok orvos, te nagyon egyszerű gyerek, csak érzékeltetni akartam, hogy attól, hogy te azt hiszed, két ember munkája az esetek 99%-ában nem egyenlő. Ha valaki az életéből 10 évet feláldoz kemény tanulással, hogy orvos legyen, akkor nyilván nem azért teszi, hogy utána ő is csirkefarháton tengődjön. Vagy ha te ezt szeretnéd, akkor csak úgy szólok, hogy nem igen lesz a te kis rendszeredben senki, aki a 8 általánoson túl bármit is megcsinál, mert nem fog semmi előnye származni belőle.
"Már megbocsáss de orvos létedre valóban eléggé tudatlan vagy."
Neked sem esett le, hogy ez egy példa volt mi?
"Számtalan helyen működik a kommunizmus kicsiben egy egy zárt közösségben, erre te leírod, hogy nem megvalósítható."
Ja... és hol működik jelenleg kommunizmus cuncus? Tanultam pár helyet, ahol megpróbálták kicsiben, mindenhol bebukott 1-2 év után.
"Ha nem megvalósítható szerinted hogyan valósíthatták meg mégis?"
Éppen ez az: nem valósították meg sehol.
"Varázslattal? Az ilyen ezoterikus dolgok nem ellenkeznek az orvosoknak oktatott materializmussal?"
De, éppen ezért nem hiszek a varázslatos kommunizmusban, csakúgy mint minden épeszű ember.
Ilyen szempontból tökéletes államot nem lehet létrehozni, pontosan azért, mert ahhoz, ahogy írták előttem is, valami agykontroll kellene, tehát az, hogy az embereknek egyáltalán ne legyenek valódi gondolatai, vágyai stb., viszont kérdéses, hogy itt meg értelmezhető lenne-e az, hogy jól érzi magát valaki. Egyébként minimálisan is vagy a szegények fognak lázadozni vagy a gazdagok, hogy az általuk megtermelt javakat miért adják a szegényeknek.
Viszont az államtudomány azért viszonylagosan ismeri már az ideális államot. Ott sem boldog mindenki, azonban ennek az államnak a működése legalább alátámasztható. Ez az állam a maximális szabadságot biztosítja a polgárainak, nincs túlhatalma felettük és csak a békefenntartásban (haderő, rendőrség, bíróságok, börtönök stb.) van szerepe. Minden mást a civil szférára hagy, így biztosítva a lehetőségek maximális kihasználhatóságát az állampolgároknak. Hátránya, hogy ha a többiek úgy gondolják, hogy nem segítenek rajtad, elméletileg simán éhen is halhatsz. Előnye viszont, hogy a szükséges adók beszedésén és a szükséges szabályok betartatásán kívül az állam nem zaklat egy kicsit sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!