Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Csernobilt tényleg ennyire...

Csernobilt tényleg ennyire felnagyították?

Figyelt kérdés
Azt olvastam teljesen indokulatlanul telepítettek ki annyi embert, 1km2 terület elkerítése is elég lett volna és a halálos áldozatok számát is jóval fölülbecsülték. A környezet jobb állapotban van, mint 1986 előtt hiszen kitelepítették az embereket és ez többet számított, mint az a kis sugárzás.

2013. aug. 17. 20:22
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
89%

Olyan "kis" sugárzás volt, hogy Európában mindenütt észlelték. Az szovjetek is csak akkor számoltak be róla, amikor már tőlük távol is mérték a sugárdózist.

Még hetekkel később is kellett sugármentesíteni Záhonynál a Kijevből érkező vagonokat, mert a megengedettnél nagyobb dózist tartalmaztak.

De azok a magyarok, akik abban az időben Kijevbe dolgoztak és hazajöttek, néhány év múlva rákban meghaltak.

Egyáltalán nem volt kicsi az a sugárzás, és a kitelepítés is indokolt volt.

2013. aug. 17. 21:09
 12/25 anonim ***** válasza:
100%
Hát nem!
2013. aug. 17. 21:27
 13/25 A kérdező kommentje:
2013. aug. 17. 21:29
 14/25 Gugu Gabor ***** válasza:
79%
Ezzel nem tudom mit erősítettél meg...
2013. aug. 17. 21:46
 15/25 anonim ***** válasza:
93%

"A filmek készítőit valószínűleg az arabok pénzelték."

Nézd! Mi itt csak válaszolni tudunk a kérdésre, eszet nem adhatunk neked, ha fejtetőre állunk sem.

2013. aug. 17. 21:53
 16/25 A kérdező kommentje:
#15: igazad van, oda kell mennem, hogy a dolgok után nézzek.
2013. aug. 17. 21:56
 17/25 anonim ***** válasza:
77%

" #15: igazad van, oda kell mennem, hogy a

dolgok után nézzek."

Jól teszed! Majd írd meg mire jutottál!

Ha nem írsz akkor tudjuk, hogy feldobtad a talpadat.

2013. aug. 17. 22:01
 18/25 anonim ***** válasza:
80%

Csernobilban nem csak "kis sugárzó anyag" szabadult a helyiekre. Te se szívesen tennél meg az erőmű körül egy 1km^2-es körsétát... Ez tartós, halálos veszélyt jelent, és születési rendellenességeket hosszú ideig.

Más kérdés, hogy az áldozatok számát a közvélemény nukleáris katasztrófa esetén mindig túlbecsüli, mégpedig nagyságrendileg, ebben az egyben van igazad.

2013. aug. 18. 12:16
 19/25 anonim ***** válasza:
88%

Csernobil városát teljesen feleslegesen lakoltatták ki, a kihullási területen kívülre esett, a város nem kontaminálódott. Mellesleg ma cirka 2 ezer fő lakik Csernobilban, ezt saját szememmel is láttam, mikor ott töltöttem három napot.

"De azok a magyarok, akik abban az időben Kijevbe dolgoztak és hazajöttek, néhány év múlva rákban meghaltak. "

Már csak azt nem értem, hogy akkor Kijev miért nem halt ki? Akik ott laknak, azok nem haltak bele, akik Magyarországról ott tartózkodtak, azok mind?

"Te se szívesen tennél meg az erőmű körül egy 1km^2-es körsétát.."

Mi körbejártuk az erőművet, a betonszarkofág előtt fotózkodtunk is, sőt, két jóbarátom pár évvel korábban pedig megnézhette belülről az 1-es reaktort.

Saját méréseim vannak a Zóna egyes pontjairól, tudom, hogy hol, mekkora a manapság mérhető gamma-háttérsugárzási érték, nem a levegőbe beszélek.

2013. aug. 22. 14:53
 20/25 anonim ***** válasza:
74%
a szovjet kormány titkolni akarta, de mivel svédország jelentette először a megnövekedett sugárzást, így már nem tudták. nézd meg a távolságot Pripjáty és Stockholm között, és megtudod mekkora volt a baj. Egyébként szabadon látogatható mostmár a egykori lezárt övezet, így ha van kedved nézz szét. Én tavaly októberben voltam egy turista csoporttal. Kijevből vitt bennünket egy volt szovjet katona Pripjatyba, 26 évvel a robbanás után is elég katasztrofális a környezet, a geigermüller egyfolytában csipogott, beöltözve besétálhattunk a reaktor vezérlőtermébe, közel 5 órát tartózkodhattunk maximálisan a területen, utánna visszavittek kijevbe bennünket. A kitelepítésről annyit hogy a városban ahol felrobbant a reaktor, a dolgozók családjai laktak nagyrészben. Menj el, és megtudod itélni magad is a helyzetet!
2013. aug. 25. 18:37
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!