Lehet ma Magyarországon munkát találni hátszél nélkül?
"hogy te béna voltál" nem biztos, hogy ezt jelenti, hanem
nem volt megfelelő a vallásod,
származásod
nemed
fellépésed
ne adj Isten tolókocsis, kisnövésű (törpe, de elnézést ezt nem sértően írom)
stb. vagy
nagyon felszínesen (és ilyenek alapján) ítélik meg a munkaadók a leendő munkavállalót
ez a tapasztalatom
A vallásomat soha nem kérdezték, nem is tudták. A származásomat szintén. A nemem nyilvánvaló volt - viszont ellenkező neműt is felvettek akkor, tehát nem lehetett ez az indok.
A fellépés egyértelmű. Sok múlik rajta. (Többek között) erről beszéltem, mikor mondtam, hogy rajtad áll. Ha nincs megfelelő fellépésed, nem tudod eladni magad, stb., akkor így jártál. Ez egy verseny, ahol az erősebb, alkalmazkodóképesebb győz. Tudom, nehéz elfogadni, de ez van.
De ha gondolod, visszamehetünk a cucurizmusba is. Nekem nem lesz ellenvetésem az ellen sem. Ott lesz biztos munkád megint. Nos?
hát ez az... te is írtad a fellépést, te is elítélsz embereket külsőségek alapján.
pl. adott egy nagyon zárkózott, csendes ember, aki kiváló programozó. ezerszer nehezebben fog munkát találni, mint egy esetleg gyengébb képességekkel rendelkező nagy szájú kollégája. ebben biztos vagyok
arra már nem is tértem ki az előbb, hogy aki kicsit idősebb pl. 40 felett, mennyivel nehezebb helyzetben van, mint te aki fiatal vagy. (úgyhogy ezt sem nagyon tudod átérezni)
"hát ez az... te is írtad a fellépést, te is elítélsz embereket külsőségek alapján."
Ez a kettő nálad hogy függ össze?
Nem ítélem el a külsőségek alapján. A munkaadó esetleg. De ez nem (csak) külsőség. A fellépés nem feltétlen a kinézeten meg a ruhán múlik. Sokkal több annál.
"adott egy nagyon zárkózott, csendes ember, aki kiváló programozó. ezerszer nehezebben fog munkát találni, mint egy esetleg gyengébb képességekkel rendelkező nagy szájú kollégája. ebben biztos vagyok"
Nem igazán. Tekintettel, hogy honlapkészítéssel foglalkozom, így tudom, hogy ebben a szakterületben éppen nem ezt nézik. Sőt, sok esetben a papír sem számít. Leültetik a gép elé, és megmutatja, mit tud. Ennyi.
Egyébként ez miben befolyásolja azt, hogy van-e muka, vagy nincs?
Szerintem semmiben. Munka van. Hogy ki kapja, az meg már más kérdés.
"aki kicsit idősebb pl. 40 felett, mennyivel nehezebb helyzetben van, mint te aki fiatal vagy"
1. Áruld már el légyszi, hogy ezt honnan szedted! Mert ha ilyen jól tudod, légyszi írd már meg, hogy hány éves vagyok. Csak nehogy nagyon belebukj. Köszi. ;)
2. Egyébként meg semmi köze hozzá. Ez általában csak egy humbug kifogás. Inkább arról van szó, hogy az idősebb korosztályokban nagyobb az aránya azoknak, akik nem tudják, hogy egy-egy állásinterjúra hogyan érdemes odamenni, mit és hogy érdemes előadni. Így sokszor ezért esélytelenebbek is.
De ugyanezzel a kifogással jönnek a fiatalok is, hogy őnekik még nincs tapasztalatuk, meg mi idősebbek elvesszük előlük a munkahelyet.
De mindkettőnél ez kifogás. Meglátásom szerint itt leginkább csak a nyavajgásról van szó fiatal és idős részéről is. Legalábbis hülyén venné ki magát, ha a fiatalt is meg az időset is csak azért nem vennék fel, mert fiatal/idős. Az egyiket fel kell, hogy vegyék, ha ez a mérlegelési szempont, nem!? Ennek ellenére mindketttő nyavajog. :)
De ennek még mindig nem lesz köze ahhoz, hogy van-e munka, vagy nincs. Munka van. Hogy most azt fiatal vagy idős tölti be, másodlagos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!