Meggyőződésem, hogy az antiszemitizmus azért erősebb minden egyéb fajgyűlöletnél, mert a zsidók mindig is arra törekedtek, hogy asszimilálódjanak. Eleve külsőre sem mondod meg róluk, hogy zsidó, aki azt mondja, hogy megmondja hazudik. Engem pl. izraelben folyamatosan megszólítottak héberül, pedig minden van bennem, csak zsidó vér nincs (tudom, utánajártam alaposan, ha lenne már rég alijáztam volna).
Míg egy brazil zsidó barátnőmet meg állandóan igazoltatták, mert illegális bevándorlónak nézték, pedig ő aztán nagyon is rendben van származásilag.
Szerintem valahol ez lehet az oka, hogy itt élnek közöttünk, de a cigányokkal, arabokkal, négerekkel ellentétben nem lehet felismerni őket, és ettől felettébb gyanúsak.
Ráadásul mivel állandóan üldözték őket ugye az első exodus óta, egyrészt nagyon összetartóvá váltak, másrészt meg nagyon rafkóssá, mert úgy kellett élniük, hogy ha menekülni kell, akkor tudják menekíteni a munkájukat, vagyonukat. Ezért lett köztük sok szellemi foglalkozású, illetve emiatt kereskedtek kis méretű, de értékes holmikkal.
A zsidók voltak a történelem leggyűlöltebb népe. Az ókorban,középkorban, újkorban, stb, üldözték őket.
Általában azért mert sok pénzük volt, ami uzsorából származott-sok országban be is tiltották, mert a lakosságra nagy teher nehezedett, így kezdődött az antiszemitizmus.
Tehát nem a semmiből lett, ez szerintem tény.
Én csak egy viccet idézek, - ami nem vicc:
- Rabbi, mit nevezünk demokráciának?
- Azt, amikor elvesszük a gójok pénzét és azt mondjuk nekik, hogy ők szabadok.
- És ezért nem haragszanak ránk?
- De igen. Ezt hívjuk antiszemitizmusnak!
Még valami: meggyőződésem, hogy NEM ANNYIRA utáljuk őket, mint amennyire ezt ők FELNEGYÍTJÁK!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!