Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » A szerbek megérdemelték...

A szerbek megérdemelték Jugoszlávia pusztulását?

Figyelt kérdés

2013. aug. 2. 20:54
1 2 3 4 5
 21/50 anonim ***** válasza:
18%
Annyira vannak magyarverések is felénk, amennyire szerbverések is.
2013. szept. 23. 13:10
 22/50 anonim ***** válasza:
69%

# 20

"Valamiért az a sejtésem, hogy két értelmes mondatot nem tudnál kinyögni szerbül"

Ne brini,znam ja srpski veoma dobro...

Én is olvasom a blicet,kurirt meg a többi szerb lapot,tehát képben vagyok.

A magyarverések áldozatai közt személyes ismerőseim is vannak,úgyhogy nem kell nekem ehhez média.

Ha már te olyan felvilágosult és liberális vagy,akkor te is megérthetnéd,hogy semmit sem tudsz ezekről a dolgokról.

Egyszerűen nem akarod elhinni,mert szerb vagy,de ha szerb az áldozat akkor te is biztos forrástól függetlenül elhinnéd.amúgy,pedig a te forrásaid semmit sem érnek,mert te azt hiszel el ami neked tetszik,de én itt tapasztalati tényekről beszélek.

2013. szept. 23. 13:19
 23/50 anonim ***** válasza:
36%
Szerb lennék? Nem, nem. Mint mondtam, vajdasági vagyok. A nevem magyar, a szerbek ki se tudják mondani. Talán csorog bennem egy kevéske bunyevác vér is, ennyi a vétkem. Ráadásul magyart tanulok, egyetemi szinten, Újvidéken, hogy segíthessek megőrizni egy szeletet a kultúránkból, és azért, hogy a gyerekeidet ne olyan tanítsa majd, aki csak azért választotta a Magyar Tanszéket, mert magyarul van és kényelmesebb, de egy mondatot sem tud helyesen leírni. A gyűlölködőket pedig, legyenek bármilyen nemzetiségűek, pofán tudnám köpni. Nem kell megrekedni a múlt században, és te sem attól leszel magyar, hogy a szerbeket szidod.
2013. szept. 23. 13:44
 24/50 anonim ***** válasza:
100%

# 23

1.Én nem szidom a szerbeket!A tény az tény!

2.Nem vagy olyan okos,ahogy hiszed,mert közhelyekkel érvelsz!

3.Az én gyerekemet inkább ne tanítsa senki,aki olyan,mint te!

4.Jó lenne már,ha a magadfajták érvek helyett nem a helyesírásba kapaszkodnának,mert a lényeg az érthető.A mai helyesírásunk,pedig egy másfél évszázados műalkotás.semmi köze a magyar néplélekhez.

5.Amikor látom kik járnak már egyetemekre,akkor arra gondolok,hogy már az egyetemnek sincs súlya!Kár vele hencegni.

2013. szept. 23. 15:14
 25/50 anonim ***** válasza:
56%

A szövegértelmezés, az neked nagyon megy barátom. Meg az, hogy a másikat degradáld. Egy értelmes ember nem hülyéz le másokat azért, mert nem egyezik a véleményük. Nekem egészen más tapasztalataim vannak, mint neked, de ettől nem leszek semmivel sem kevesebb tőled, kedves Mindentudó.

Ha már ilyen szépen megszámoztad az érveidet, amelyekkel bizonyítanád, mennyire vagyok én hülye, összeszedem én is az érveimet pontokba, hátha úgy könnyebben megérted, amit mondani szeretnék.

1. Engem még sosem bántott senki azért, mert magyar vagyok. Van ismerősöm, akit ért már efféle atrocitás, de ott folyt is az alkohol, és bizony provokálták is az elkövetőket.

2. Ha szkinhedek vernek szkinhedeket, mindegy hogy szerbek magyarokat, vagy magyarok szerbeket, még örülök is neki. Ne tessék már az ilyen eseteket magyarverésnek nevezni! Kiprovokálod, utána meg panaszkodsz?

3. Ha ártatlan civileknek esik bántódása, ott már gondok vannak. Ha Temerinben a magyar szkinhedek félholtra vernek szerbeket (akik kiskorúak, ráadásul, mint kiderült, volt, akinek a szülője magyar), azt sem a Délhír, sem a Vajma nem írja meg. Miért? Ha bosszút akarsz, legalább ne ártatlanokat bánts...

4. Folytatom a közhelyeket: nagyon primitív gondolkodásra vall az, hogy egyesek bőrszín, nemzetiség, nyelv alapján ítélnek el másokat. Emberek vagyunk mind, jó és rossz szokásokkal, tulajdonságokkal.

5. Több szerbgyűlölő magyart ismerek, mint magyargyűlölő szerbet. Átlagemberekről beszélek, az ilyen soviniszta kirekesztetteket nem is veszem emberszámba. Álljanak bármelyik oldalon.

6. Hogy miért lehet érv a helyesírás? Úgy gondolom, hogy a nemzeti identitás mércéje nem a gyűlölet, hanem a kultúrád tisztelete és megőrzése. Persze, nem várható el mindenkitől, hogy helyesen írjon és beszéljen, de azoktól elvárom, akik hangoztatják magyarságukat.

7. Délvidék és a Vajdaság földrajzilag nem szinonimái egymásnak. Ezt azért illene tudni.

2013. szept. 23. 15:59
 26/50 anonim ***** válasza:
19%

Tünde H.

Én nem hülyéztelek le!Bár lehet,hogy a vezetékneved kezdőbetűje azt takarja!Na most már lehülyéztelek.

Ismétlem,hogy a közhelyek nem érvek és te nem sokat tudsz.Nyalizz csak tovább.

Nekem nem kell elmagyarázni mi a délvidék.Az egyetemed ellenére annyit sem tudsz a történelemről,mint amit én elfelejtettem.

Fiatal vagy,naív és gyökértelen!

És nem azért vagy gyökértelen,mert nem gyülülködsz,hanem mert azonnal a más védelmére kelsz.

Ez két dolgot jelent:

1.Semmi magyar öntudatod!

2.Alulinformált vagy,de megjátszod az okosat!

2013. szept. 23. 16:47
 27/50 anonim ***** válasza:
50%
Mellesleg az ilyenek mennek szerbekhez férjhez,akik aztán a gyereküket magyarul sem tanítják meg beszélni.
2013. szept. 23. 16:47
 28/50 anonim ***** válasza:
56%

Kíváncsi lennék, mi alapján osztályozod a történelmi tudásomat. Lehet, hogy fiatal vagyok és naiv, de harcolok azért, hogy kicsi népünk a Vajdaságban is megőrizhesse kultúráját. Én teszek is érte, nem csak a pofámat járatom, és látatlanban alázok meg másokat. Nem is védek senkit, csak próbálok rámutatni arra, hogy nem minden szerb gyűlöli a magyarokat, és hogy vannak a szerbek között is, de a magyarok között is(mint minden nemzetnél) korlátolt, megkeseredett, másoknak ártani akaró emberek. Mindennél jobban vágyom arra, hogy végre megszűnjenek az előítéletek, ne az ősök tettei alapján ítéljünk, hanem ismerjük meg egymást, és csak utána vessünk követ a másikra.

Nem mellékesen, nem azért választottam a tanári szakmát, hogy utána szerbként neveljem fel a gyermekemet. Azért, hogy felnevelhessek egy generációt, akik megóvják a kultúrájukat anélkül, hogy gyűlölködnének. Hogy olyanok éljenek itt, akikben él a magyarság, de mások kultúráját is tisztelik. És igen, a párom félig szerb, de ropja a csárdást is, és szívesen olvas Szerb Antalt, Kosztolányit, Csáthot.

Sajnálom, hogy ennyire korlátolt vagy, szégyellem magam helyetted is.

2013. szept. 23. 17:26
 29/50 anonim ***** válasza:
48%

Lássuk csak a te ,,érveidet" és a sértegetéseidet. Kíváncsi lennék, kit sikerült meggyőznöd :)

,,...semmit sem tudsz ezekről a dolgokról.

Egyszerűen nem akarod elhinni,mert szerb vagy...

A tény az tény! (Ez a kedvencem. Ütős érv.)

Nem vagy olyan okos,ahogy hiszed,mert közhelyekkel érvelsz!

...,aki olyan,mint te...

Amikor látom kik járnak már egyetemekre,akkor arra gondolok,hogy már az egyetemnek sincs súlya!

n nem hülyéztelek le!Bár lehet,hogy a vezetékneved kezdőbetűje azt takarja!

...te nem sokat tudsz.Nyalizz csak tovább.

Nekem nem kell elmagyarázni mi a délvidék.Az egyetemed ellenére annyit sem tudsz a történelemről,mint amit én elfelejtettem.

Semmi magyar öntudatod!

...az ilyenek..."

Gratulálok kedves délvidéki ismerősöm! Nagy intelligenciára vall az, ha a másikkal így beszélsz. Mégis kinek képzeled magad? Hogy jössz te ahhoz, hogy ilyen hangnemben írj nekem? Nem sül le a bőr a pofádról? Egy csöppet sem érzed magad kellemetlenül emiatt? Sikerült teljesen leégetned magad! Gratulálok! És elnézést kérek az anyaországiaktól, hogy egy ilyen csökkent ember kinyitja a száját és szégyent hoz a népére!

2013. szept. 23. 17:41
 30/50 anonim ***** válasza:
44%

"És igen, a párom félig szerb"

Hát persze,hogy szerb!Ez nyilvánvaló!Azért is vagy ilyen véleménnyel.Sejtettem.Tudtam.Ismerem a gyökértelen fajtádat.

A többi meg ismét csak közhely.

Tudod,aki hamar felejt azzal ujra megtörténik a történelem.Te már elfelejtettél mindent,vagy nem is tudtad.De te asszimilálódó jelölt vagy.Megbocsájtani csak annak lehet,aki bocsánatot kér.

A félig szerb párod,pedig biztos,hogy nem félig hanem teljesen az.Sok szerencsét.Nem örültem a szerencsének!

2013. szept. 23. 17:42
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!