Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Mikor mennek a tanárok tüntetn...

Mikor mennek a tanárok tüntetni? Vagy ha nem mennek miért nem?

Figyelt kérdés
Az elmúlt két héten mást nem hallottam, olvastam csak h nekik mennyire szar a fizetésemelés meg milyen rosszul jártak, mert ez már a vég és inkább ne is lett volna.

2013. júl. 30. 20:55
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Nincs aki megszervezze vagy félnek, hogy akkor kirúgják öket!
2013. júl. 30. 21:07
 2/4 A kérdező kommentje:
Amúgy nm értem miért képzelik magukat a munka hősének.
2013. júl. 30. 21:19
 3/4 anonim ***** válasza:

Tüntetni?? Haha. Örülünk, hogy van munkánk. Én egy faluba járok ki tanítani, az iskolába kizárólag roma tanulók járnak, nem bántom őket, mert nem tehetnek arról, hogy oda születtek, de nehéz velük. Sok konfliktus, kevés sikerélmény. Nem erről álmodoztam, mikor a pedagóguspályát választottam.

A körülmények ellenére minden nyáron több tíz tanítói pályázat érkezik az igazgatónkhoz.

Egyébként én nem panaszkodom. Én nem fogok rosszabbul járni. Itt nem voltak pótlékok, amiket el tudnának venni, és ja, hogy ezentúl nem fizetnek túlórapénzt? Nekünk eddig sem fizettek :)

2013. júl. 30. 22:00
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Ha azt olvasod, ami oda van írva, nem azt, amit ki szeretnél érteni belőle, más lesz az eredmény.

Tüntetni vagy olyan ember megy, akinek már nincs vesztenivalója, vagy akinek van érdekérvényesítő ereje. A tanárnak (még) van vesztenivalója, és nincs érdekérvényesítő ereje. Az például a tömegközlekedés sofőrjeinek van.

Amit te sz..r fizetésemelésnek olvasol, az a következő (nagy vonalakban). A tanári fizetés rendkívül alacsony. Nem a közmunkáshoz képest, hanem a külföldi kollégához, vagy a munkája fontosságához képest. Ha a marós (nem őt bántom!) elront egy munkadarabot, kidobja, legfeljebb pár ezer forintos a kár. Ha a tanár bűnözőt, tudatlant farag a tanítványából, az később nagyon sokba kerül az államnak - neked.

Az alacsony fizetést - mint mindenütt - túlórával, többletórák vállalásával pótolta aki tehette (mert volt ereje, vagy volt plusz óra). Ezt megszüntetik. Ezért, ha mondjuk lenne egy 40%-os fizetésemelés. Akkor lesz, akinek ennyivel nő a fizetése. Lesz, aki ennyi túlórát végzett, ezért számára nincs fizetésemelés. És lesznek, akik még bírták és kétszer annyit dolgoztak. Nekik jelentős fizetéscsökkentésük lesz. De az óraszám kötelezettséget emelték, a tanárok túlnyomó többsége ugyanannyit fog dolgozni. Sokan jóval kevesebb pénzért. Nagyon farizeus megoldás ez. És még téged is felhergelnek, hogy ne tetsszen. Sikerült, a kormány elérte célját.

2013. júl. 31. 11:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!