Szülők! A ti gyereketek ment ma tüntetni?

kérdező, bocs az offolásért:
első, miért is ostobák?

"ilyen ostobák közé én nem állok be"
"azért, mert azt sem tudják, miért tüntetnek."
Ismerős, pökhendi retorika.

Nem lesz jó a felsőoktatásnak. Egy rakás egyetem tönkre fog menni és nehogy azt hidd, hogy csak az alibi intézmények.
Alig lesz államilag támogatott hely, az is csak röghöz kötéssel -> szinte senki nem fog állami helyre jelentkezni. Az én egyetememen és szakomon (ami az ország legmagasabb szintű képzését adja ezen a szakon) az idén NYOLC államilag támogatott gólya kezdte meg a tanulmányait. Nem büfé szakról van szó. A diákoknak nem kell a röghöz kötés, a tandíjat pedig kevesen tudják kifizetni. A diák hitel 2 nem megoldás, mert hosszú távon többe kerül az államnak, mint amennyit kivontak most a felsőoktatásból.
Tehát kevés diák ---> kevés pénz. Már most annyi pénzt vontak el az intézményektől, hogy sok helyen lehúzzák a rolót néhány hétre, és ismétlem, nem alibi egyetemek, hanem például az ELTE, a SOTE.
A tandíj nem rossz, de nem ilyen formában, ilyen mértékben és nem ilyen gyorsan.
Nem a diákok nem tudják miért tüntetnek, TE nem tudod, miért tüntetnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!