Összeszerelők országa vagyunk?
Én inkább úgy mondanám, hogy a szervezetlenség, a fejetlenség, a látszat, a színészkedés, a kötekedés, az aljasság, a hátbaszúrás és a gyűlölet országa vagyunk.
Ebből következik, hogy nagyon nem mennek itt a dolgok.
Sajnos nagyon kivan találva a rendszer. A fogyasztási szokások változtatása is eredményezhet kevesebb biorobotot.
A másik gondolatom viszont az, hogy bármennyire is hirdetjük nem minden ember egyforma, egyenlő képességű és mentalitású.
Régen gimnáziumba az osztályfőnökünk kitöltetett mindenkivel egy tesztet és úgy emlékszem hívott szakembert is. A lényeg az, hogy nálam kijött, hogy vezető típus vagyok. Ez végül is beteljesedett. Teljesen független vállalkozásom van és szabadon irányítom.
Erre nem mindenki alkalmas. Létezik operátor típusú ember, aki ha jól van tartva(elnézést a kifejezésért) nagyon jól érzi magát a kényelmes beosztott szerepben. A legtöbb nem is lázadozik, ha normálisan megkapja a fizetését, amivel valahogy eléldegél, nincs nagy felelőssége, emberszámba veszik, van egy kis közösségi élete, stb.
Valamennyi ilyen nagyüzemre még szüksége van az országnak, mert még rengeteg a tengő lengő figura.
Az viszont sokkal jobb lenne, ha magyar kézben lennének a termelőegységek, így a profitból megindulnának más területek, ahol kreatívabb munkavégzés alakulhat ki.
Persze, hogy értelek. Én hűtőházban dolgozom napi 11 órát, miközben 8-ra vagyok bejelentve. Az energiám fele arra megy el, hogy a kötsög munkatársaimmal kell viaskodnom meg a főnökeimmel, a munkára meg csak a másik fele. Igazából van nálunk egy rakat ember, aki haverja a főnöknek, ők alig dolgoznak, de spicliskednek neki olyan dolgokat, amik meg sem történnek a valóságban. Pl. múlt héten lett kirúgva egy csendes, 24 éves srác, aki rendesen tepert és tényleg jól dolgozott ahhoz képest, hogy teljesen friss volt nálunk, de az egyik spiclinek ugye nem tetszett a gyerek, mert nem volt vagány meg talpraesett és nem tudott vele hülyülni, így folyton azt mondta róla a főnöknek, hogy lustálkodik, nem csinál semmit lazsál, és még cseszegette is őt közvetlenül, mert ugye ő feljebbvaló volt nála. Ki is lett rúgva szegény srác, most nem tudom mi van vele. A spicliről meg ugye annyit kell még tudni, hogy havonta kb. 30-40 ezer forintot keres a cégtől lopott áruval a 270 ezres nettó keresete mellé, a lopott cuccot meg rajtunk keresi a főnök, mert ugye tuti mi loptuk el... -.-'
Most szerencsére szabin vagyok a héten, de rám is fért őszintén...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!