Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » A baloldaliság, liberalizmus...

A baloldaliság, liberalizmus miért vált manapság ennyire pusztító, romboló eszmévé?

Figyelt kérdés

Bevallom pár éve hozzám is nagyon közel állt ez a liberális ideológia.

Azt hittem , hogy ez számít modernnek és jónak.

A konzervatívabb embereket mindig leszóltam.

Majd , volt egy személyes , családi ügy ami totál megváltoztatott és átformálta a gondolkodásomat.

Azóta rájöttem ,hogy a liberalizmus alatt rengeteg szenvedést okoznak az embereknek és elpusztítanak mindent ,de tényleg mindent.

Az a dolog ami megváltoztatott ,amiatt már kerültem verekedésbe.

Egy régi ismerősöm aki szintén liberális volt ,felhánytorgatta ezt az ügyet és olyanokat mondott ,ami miatt a leghiggadtabb ember is elveszti a fejét.

Szemlélem a világot és azt látom ,hogy ahol ez az eszme domináns ott a társadalom csak bomlik és pusztul.Az egész jövő nélküli.

2013. jún. 29. 18:01
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

párja a zokninak van

A magyarországi baloldali pártok az a fajtát képviselik amit az ismerősöm is képviselt vagy képvisel még mindig , nem tudom azóta nem vagyok jóba vele.

2013. jún. 29. 19:29
 12/19 anonim ***** válasza:
100%

"azt látom ,hogy ahol ez az eszme domináns ott a társadalom csak bomlik és pusztul"

Ha a skandinávok is ezt látnák, ész nélkül menekülnének Koreába, Iránba meg Kínába :)

2013. jún. 29. 21:57
 13/19 A kérdező kommentje:

Nem ismerem a skandinávokat és az ottani országokat.

De amit Magyarországon tapasztalok az igen beteges.

Én már nem hiszek a fajok közötti egyenlőség tündér meséjében .

Andersen meghalt , mese nincs.

A miértjét én sem értem , hogy miért van az Magyarországon ami.

Potenciális bűnöző jelölteket mi értelme pátyolgatni ?

2013. jún. 29. 22:28
 14/19 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, te kevered az eszmét egy ember magánvéleményével, és már nem is haragudj, de elég gyenge jellem lehetsz, ha ilyen könnyen váltasz világnézetet...
2013. jún. 29. 23:57
 15/19 anonim ***** válasza:
100%

"Én már nem hiszek a fajok közötti egyenlőség tündér meséjében ."

Hinni nem is kell benne, még akkor sem ha igaz lenne, de nem az. Az az igazság, hogy a rasszok (faj csak egy van!) különbözőek. De egyáltalán nem alantasabb az egyik a másiknál. És egyébként, ha jól tudom, akkor a cigányok (ugyanis rájuk célozgattál) a fehér rasszba tartoznak, még akkor is, ha a bőrük a pigmentációja sötétebb is.

"A miértjét én sem értem , hogy miért van az Magyarországon ami."

Sokan értik, és sokan tennének is ellene, csak éppen politikai érdekeket sértene a megoldáshoz vezető út. És hagy ábrándítsalak ki, egyik megoldás sem megy egyik napról a másikra, akik azonnali radikális megoldásokat, gyógyíreket javasolnak, azok a legpofátlanabb módon hazudnak.

"Potenciális bűnöző jelölteket mi értelme pátyolgatni?"

Én nem gondolom, hogy pátyolgatva lennének! Állítólag (én ugyan nem jártam utána) romákkal vannak teli a börtönök. Ha ez igaz, akkor szó sincs pátyolgatásról! Akkor miről beszélünk? Gázosítsuk el őket? Vagy mire gondolsz egyáltalán? A retorziónak is van egy határa, amelyet számos európai egyezmény tilt, amit mi aláírtunk. Ennyit erről.

2013. jún. 30. 00:04
 16/19 A kérdező kommentje:

68%

Nem ennyitől változtak meg a nézeteim ,ő csak rátett.

Sokkal összetettebb ez ennél.

Pátyolgatás alatt az össze-vissza segélyezésre gondolok ,hogy alanyi jogon ingyen jár nekik sok dolog , ingyen felújítsák a házukat ha leélik ,ha nem dolgoznak életükben 1 percet sem akkor is megélnek , ez mellé meg mennek lopni ,gyilkolni meg nemi erőszakolni.

Én ezt látom a környezetemben.

Nem , nem azt mondom ,hogy irtsuk le őket ,de lépjenek keményen oda a hatóságok ,legyen szigor ,ha kell erőszak mert ezek csak abból értenek.

Több eszközt a rendőrök körébe és ki kell szélesíteni a jogkörüket.

Ha meg nem tetszik a nemzetközi fejeseknek akkor érvényteleníteni kell amiket aláírtunk.

Ha sok hátránnyal járna ,akkor újra kell tárgyalni.

2013. jún. 30. 00:15
 17/19 anonim ***** válasza:
Kérdező! Ordít a provokáció a kérdésedből, de nem sokra mentél vele...
2013. jún. 30. 00:40
 18/19 anonim ***** válasza:

"Pátyolgatás alatt az össze-vissza segélyezésre gondolok ,hogy alanyi jogon ingyen jár nekik sok dolog..."

Úgy tudom, hogy Orbán jelentősen megvonta a segélyeket. Amúgy van másik társadalmi réteg is, akikre több pénz megy el, mégsem óbégat senki, mert az ő szavazatuk szent. Természetesen nem azt akarom sugallni, hogy a segélyezés olyan jó dolog lenne, csupán annyit, hogy ez a következménye a magas járulékoknak, amivel a rettentően magas szociális rendszerünket finanszírozzuk. Ezért nincs nekik munkájuk, sőt a magyar emberek jelentős része is ezért nem kap munkát.

" ingyen felújítsák a házukat ha leélik"

Valami hiteles forrás? Én nem tudok bizonyíték nélkül véleményt formálni erről...

"ha nem dolgoznak életükben 1 percet sem akkor is megélnek , ez mellé meg mennek lopni ,gyilkolni meg nemi erőszakolni."

Nem érzed az ellentmondást? Aki megél segélyből, az nem fog lopni, gyilkolni. Aki szégyen szemre időseket gyilkol annak pénzéért, az nem éppen szórakozásból teszi, hanem a szükség viszi rá.

"Nem , nem azt mondom ,hogy irtsuk le őket ,de lépjenek keményen oda a hatóságok ,legyen szigor ,ha kell erőszak mert ezek csak abból értenek. "

És attól a munkanélküliségük megoldódna? Attól csökkene a rájuk fordított segély összege? Attól produktívabb tagjai lennének a társadalomnak? Munkát kell(ene) nekik adni. Viszont aki az államtól várja ezt, az egy naív ember, vagy kommunista. Az állam a te adódat osztja szét, igen a te pénzedet fizeti a közmunkásoknak is, az nem munka, az segély! Munkát a privát szektor tudna teremteni, ha nem lenne ilyen baromi drága a munkaerő költsége, amivel ezt a nyomorult szocializmust fenntartjuk!

"Ha sok hátránnyal járna ,akkor újra kell tárgyalni."

Orbán- és meseisztánban ez már csak így megy! Ha valami nem tetszik, akkor újra kell tárgyalni, csakhogy, kisapám, itt a feltételeket nem mi (a hangyák) szabjuk, hanem nálunk sokkal, de sokkal erősebbek. Ha nem tetszik, fel is út, le is út. Szembe kellene már nézni a valósággal!

2013. jún. 30. 00:44
 19/19 anonim ***** válasza:
Nem a bal vagy jobb baloldalisággal van probléma, hanem a becsület, feddhetetlenség, igazmondás totális hiányával. A kontraszelekcióval, a gátlástalansággal, az aroganciával.
2013. júl. 1. 19:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!