Hogy hívják azokat akik magukat liberálisnak mondják de nem azok, hanem szélsőséges nézeteket vallanak?
Magukat liberálisnak , baloldalinak vallják de lényegében nem azok.
Ezek a sötét nézetek Nyugat-Európában kezdődtek , de sajnos később begyűrűztek Kelet-Európában is.
Ezeket vallják:
-szélsőséges kisebbségvédelem ,pozitív diszkrimináció nagymértékű támogatása ,etnikai-faji alapú megkülönböztetés támogatása a kisebbség javára.
-antipatriotizmus
-teljes vallásellenesség ,minden vallás módszeres passzív üldözése
-hagyomány, tradíció ellenesség
-hagyományos családi modell ellenzése
-genderizmus
-bűnpártolás , bűnözők védelme
A valódi liberális gondolkodók sértőnek szokták találni ,hogyha ezeket a nézeteket kapcsolatba hozzuk velük.
Akkor mégis kik ők?Kik ezek a szélsőségek?
Azt mondják ez az "európai" értékrend és ennek kell lennie.
Már elnézést ,de ha ez az európai értékrend vagy ez lesz akkor Európa megérett ,hogy nukleáris sivataggá váljon , vagy süllyedjen el , mint Atlantisz.
Ez engem is érdekelne.
Szerintem a neoliberálisok vagy libbantagyúak jó szó rájuk.
"-teljes vallásellenesség ,minden vallás módszeres passzív üldözése"
Ez így ebben a formában nem igaz. Ezek a körök leginkább a kereszténységet szokták utálni, abból is főleg a történelmi egyházakat. Az ilyen Hitgyüli meg Jehova Tanúi szektákkal általában nem szokott bajuk lenni. Az iszlám támogatása is nagyon megy Nyugat-Európában a libbantagyúak részéről, mert hát ugye ők csak mások és tiszteletben kell őket tartanunk, nem szabad karácsonyfát állítanunk, mert az sérti pici muszlim lelküket.
A zsidókat meg egyenesen tömjénezni szokták, úgy szintén a keleti tanokat, mint a buddhizmus meg az ehhez hasonló reinkarnálódós-lebegős baromságokat.
Nagyon jó kérdés:)
Én is rá akartam már kérdezni, de úgy se kapsz érdemi választ.
A neoliberalizmus egy gazdaságpolitikai irányzat, azt ne keverjük ide.
Szerintem a progresszív liberalizmus az, ami a legjobban visszaadja ennek ennek a jelenségnek a meghatározását.
Ahogyan írták is előttem helyesen, az ilyet az eredeti liberalizmustól helyesen a neoliberalizmus megnevezéssel szoktuk megkülönböztetni.
"A neoliberalizmus egy gazdaságpolitikai irányzat, azt ne keverjük ide."
- Mint minden politikai eszmefogalomnak, úgy a neoliberalizmusnak is van gazdasági, és ideológiai rétege is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!