Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Mikor fogják már fel sokan...

Mikor fogják már fel sokan hogy a zsidó nem csak vallás hanem faj, vagy rassz vagy akármi?

Figyelt kérdés
itt GYK-n látom hogy sokan nem tudják hogy van faji és van vallásilag zsidó, ott voltak a kazárok fel vették a zsidó vallást attól még nem zsidók, és GYK-ról egy komment "Nem örmény, hanem grúz és nem zsidó, hanem ortodox," miért nem hallott még ortodox zsidókról?! szóval van aki vallásilag zsidó és van fajilag zsidó, bár szerintem a zsidó vallásuak zsidónak vallják magukat.
2013. jún. 26. 14:57
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:

[link]

na Magyarországon van vallásilag és fajilag zsidók is.

2013. jún. 26. 15:40
 12/18 A kérdező kommentje:
2013. jún. 26. 15:45
 13/18 anonim ***** válasza:
Majd ha a zsidófajúak is megértik.
2013. jún. 26. 16:17
 14/18 anonim ***** válasza:

Zsidó nép, zsidó nemzet, zsidó nemzetiség

A vallásra itt melyik szó utal??

2013. jún. 26. 19:29
 15/18 anonim ***** válasza:
Magyar nép,magyar nemzet,magyar nemzetiség,DE MILYEN VALLÁSÚ?????
2013. jún. 26. 19:31
 16/18 anonim ***** válasza:

mert tudom de ezt így szokták mondani, faji zsidó)

Ebben igazad van,Azért teszik hozzá a faji jelzőt,mert sokan össze mossák,tévesztik a vallással.

2013. jún. 26. 19:36
 17/18 A kérdező kommentje:
már mondtam hogy ne a vallással foglakozzatok mert sokan itt GYK-n csak azt mondják hogy vallás, de én azt mondom hogy van fajilag zsidó, amit kiraktam linket azt is azért mert mutatni akartam hogy van faji zsidó! de van zsidó vallás is hidd már el lehet hogy nem ez a neve hanem Izraelita, vagy Kabbala Talmud imádó vagy mittudom én hogy mi a neve, de ezt akkor is így mondják zsidó vallás amiből a kereszténység és az iszlám is kialakult, eddig azért voltam ki akadva hogy nem hitték el hogy van faji zsidó, most meg azt kell bizonygatni hogy van zsidó vallás, hogy a p.csába van ez?! van zsidó vallás és van faji zsidó is.
2013. jún. 26. 19:52
 18/18 anonim ***** válasza:

1) Minden ember egyetlen fajhoz tartozik, az emberiségen belül nincsenek fajok.

( Különbözõ fajhoz tartozó egyedek nem tudnak szaporodásképes utódot létrehozni ( pl Ló + szamár = öszvér, de az öszvér nem tud kis öszvért nemzeni, elleni ), viszont két embernek, legyen bár az egyiuk afro, a ásik eszkimó, vagy európai fehér, teljesen komplett utódai lesznek .)

Ma túlnyomóan zsidó vallásnak nevezik, régen az "izraelita" szó használata jelentette a tiszteletadást, a "zsidó" szónak negatív felhangja volt. Ma a zsidó magukat zsidónak, a zsidó hitközségek zsidó hitközségnek nevezik. Pl MAZSIHISZ ( Magyr Zsidó Hitközségek Szövetsége )

Bár, igaz, ami igaz, az ortodox hitközségek "izraelitának". ( MAOIH, EMIH )

Ugyanakkor nép is a zsidó. Amerikai laboratóriumban végeztek sokmintás vizzsgálatot és megállapították, hogy a nyugati zsidóság túlnyomó többsége ugyanannak a 4 közelkeleti származású asszonynak a leszármazottja.

Persze, lelhet valaki zsidó, anélkül is, ha betért. A zsidó vallási jog szerint attól kezdve õ nem csak zsidó vallású, de része a zsdó népnek ( "néped a népem, I-tened az I-tenem", ezt mondta Ruth Noéminek, amikor követte hazaútján, és õ Dávid Király egyik dédanyja - ma is ezt mondja a betérõ ).

A kazárok nem azért nem lettek igazi zsidók, mert más nép, hanem - mainstream feltevés szerint - csak a rituálét vették át, a vallás igazi tartalma ( a 613 parncs, köztük elsõsorban a "szeresd embertársadat, mint magadat!" és ami ebbõl a tevékenységre következik ) nem jutott el hozzájuk.

2013. júl. 2. 02:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!