Egy Atom háborúnak milyen következményei vannak a világon?
Attól függ hány robbanófejet vetnek be, egy nukleáris telet nem nagyon bírna ki az emberiség. A nukleáris armada 10%-a sem kéne ahhoz hogy az emberiség olyan sugárdózist nyeljen be hogy pár száz év alatt kipusztuljon. A nukleáris télhez picit több kéne szerintem de annyi is van bőven...
Találat nélkül? Baromi sok országot nyugton hagynának viszont ezek ki lennének téve a szomszédos sugárzásnak. Grönland szerintem tuti helyen van, Izland se vészes. Meg persze neve nincs szigetországok a Csendes-óceán kellős közepén.
Meghalnának pár millióan, lenne egy csomó rákos, de a civilizáció nem pusztulna el, egy idő után az élet visszatérne a régi állapotokhoz. Pár évre a mezőgazdasági termelés visszaesne jelentősen, így a szegény/túlnépesedett országokban rengetegen éhen halnának.
Ott van például Hirosima, Nagasaki, Drezda példája, ezeket is néhány évtized alatt teljesen újjáépítették.
Az általad említett két japán városra miniatűr bombákat dobtak le. Mostanában már nem szarral gurigáznak. A városokba azóta sem nagyon költöztek vissza inkább építettek egy újat mellé.
Én az előzővel ellentétben úgy saccolom hogy az első napon milliárd fölött lenne a halálos áldozatok száma. India-Pakisztán azonnal egymásnak esne, ott meg van ember dögivel, Egy Kína,Oroszország - USA összecsapásnál is hamar felpörögnének a számok. Több ezer több megatonnás bombáról beszélünk. A Little Boy 13 KILOtonnás volt és hazavágott egy várost. Egy modern robbanófej a százszorosát tudja ennek.
A mezőgazdaság nem egy időre lenne életképtelen hanem pár száz évre. Nem nagyon ennék abból amit radioakítv földben termesztenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!