A kevés értelmes ötlet egyike volt ez, nem véletlen, hogy nem nagyon hozzák fel már mióta, gondolom a nagy semmi lesz belőle.
Ez még tán 2011-ben került kitalálásra, hogy az érettségi feltétele lenne 50 óra "önkéntes" munka elvégzése a középiskolásoknak valamilyen segélyszervezetnél.
Én szinte végig dolgoztam ténylegesen önkéntesen ilyen diákszervezetnél, és az egyik legjobb döntésnek tartom az életemben. A szervezet profilja miatt mindenféle csoportokkal lehetett találkozni, gyerekkórházban szerveztünk műsort, ételt és forralt bort osztottunk hajléktalanoknak, menekülteknek tanítottunk magyart és ezek olyan tapasztalatot adtak nekem 18-20 éves korom táján amit életem végéig hasznosítani fogok.
Persze az önkéntesség kulcsa az, hogy önkéntes és ne kötelező legyen, gondolom ezért is söpörték ezt az ötletet a szőnyeg alá, rájöttek, hogy unatkozó, a témában nem érdekelt "önkéntesek" több kárt okoznak, mintha nem is lennének egyáltalán ott.
Ez az egyik legjobb intézkedés.
Nagyon is fontos, hogy megtapasztalják, milyen saját két kezükkel dolgozni, hogy mit jelent a szó: dolgozni.
Ez olyan, amit csak az érez át, aki benne volt. Mesélni lehet róla, de megtapasztalni kell. Egészen máshogy áll ezután a világhoz. Más lesz az értékítélete.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!