Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek? Igaz...

Mi a véleményetek? Igaz lehet, h Európa el fog szegényedni?

Figyelt kérdés

Több helyen olvastam, h ezerrel jön fel Kína(bár már ezt se értem, h miért jönnek fel, mikor ha jól tudom a tál rizsért dolgozunk egész nap felállást nyomják), na meg Amerika is képben van/lesz még, plusz most beindult Dél-Amerika is, azon belül Brazília.

Aztán, h ennek következtében meg az Eu-ban zajló széthúzások miatt dara lesz és eléggé durván el lesz szegényedve a környék.

Mennyire állja meg a helyét ez a feltételezés?

2013. máj. 15. 18:33
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Van benne igazság. Kína valóban nagyon jön, de még mindig lényegesen szegényebb nálunk is, nem hogy a nyugati országoknál. Ez egyébként Indiára is igaz, ők is szépen jönnek, de még így is nagyon szegények. Dél-Amerika hasonló tészta, nagyjából a mi szintünkön vannak jelenleg, de inkább lejjebb.

Európán belül nagy különbségek vannak. Van néhány ország, amely egykor szebb napokat látott, de most gyengélkedik: Görögország, Portugália, Spanyolország. Némelyeknek kifejezetten jól megy: Norvégia, Ausztria, Németország. Megint mások szépen fejlődnek: Csehország, Szlovákia, Észtország. És vannak igen szegények: Szerbia, Macedónia, Albánia, Ukrajna.

2013. máj. 15. 18:44
 2/7 anonim ***** válasza:

Kína nagyon nagy ország... Keleti nagyvárosok (Hong Kong, Sanghai stb...) már réges-rég elhagyták Európát. Egyik napról a másikra olyan felhőkarcolók, metrók, vasutak épülnek, hogy elképesztő... (Persze a munkamorál sem ugyanaz mint nálunk :) )

Kína többi része viszont nagyon csóró. Gyárakban dolgoznak éhbérért, vagy juhokat terelnek a Himalajában... Szóval ha ott is sikerülne fejleszteni, akkor nagoyn feljönnének, de az ugye elég nagy falat.

Brazília is nagyon kétarcú. Vannak a modern/turistás részek, de nézzek meg pl. Sao Paulo városát, amelynek 90%-a "slum"...

2013. máj. 15. 18:49
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ez a szegényedés dolog nem most lesz, Brazíliának milyen exportja lenne a fekete kávén kívül?:D nagyon semmi

Kínának is csak azért jó mert szorgosak mint a hangyák, és mindenféle munkát bevállalnak a Niketól az elektronikai cuccokig

Meg lehet nézni hogy ezeknek az országoknak a családjai hogy élnek, sztem nagyon rosszul

Ott nem igen van olyan hogy 20on éves gyerekek kérdezgetik milyen audit meg Bmw-t vegyenek első kocsinak, kérdem én hol itt a szegénység akkor? még Románia Ukrajna is hozzánk hasonlóan áll pénzileg vannak ott is pénzesnek mondható átlag családok

2013. máj. 15. 18:50
 4/7 anonim ***** válasza:

1,5 milliárd kínai van, ehhez képest még mindig szegényes a nemzeti össztermék.Ráadásul nem lehet a végtelenségig játszani az általad említett egy tál rizses havibért.Brazília se sokkal minőségibb.

Azt az összefüggést meg nem értem, hogy más országok fejlődésétől miért szegényedne el Európa.

2013. máj. 15. 19:00
 5/7 anonim ***** válasza:

Nem lesz szegényebb attól még, hogy más országok jobban fejlődnek. Sőt inkább ez az ő fejlődésüket is segíti (lásd például Németország export sikerei Kínába).

Bár egyes ágazatokat valóban tönkretettek, például az európai textilipart szinte teljesen átköltöztették Ázsiába.

2013. máj. 15. 20:00
 6/7 Komplikato ***** válasza:

"Ráadásul nem lehet a végtelenségig játszani az általad említett egy tál rizses havibért."

2010-ben emelték a minimálbért kb. 34.000HUF körüli jüanról 43.000 forintnyira. A Foxconn önygilkos balhé után meg náluk közel 60.000 körülire. Más kérdés, hogy ez csak a kiemelet ipari területeken dolgozókra érvényes és ugye nem ám napi 8 órába. Viszont ezt kézhez kapják, a kaja negyede az itteninek, műszaki cuccok fele ... azért messze van a tál rizs témától. Vidéken és egyéb helyeken már más kérdés. Viszont fentiek miatt a Foxconn pl. Indonéziába kezdett építeni egy röpke 1 millió melós gyárat komplett várossal. Mert ott sokkal kisebbek a bérek. Tehát szép lassan mások kizsákmányolásából fognak növekedni ők is, mint a dicső "előd" országok is.

2013. máj. 15. 22:45
 7/7 anonim ***** válasza:

Komplikato

Pontosan ugyanarról beszéltem, mint te, egy idő után kivonulnak a nagy cégek, mert a munkások nagyobb fizetést akarnak.

2013. máj. 16. 15:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!