Ez az oldal a liberálisok helye. De miért gondolják, hogy csak azért, mert van egy oldal, ahol ők vannak többségben, akkor az az egész országban is így van?
De ez a "Jobbik-hibája" eléggé szubjektív dolog. Még nem voltak kormányon. Nem tudsz nekik olyan hibákat felróni, amikor az ország és az emberek sorsával játszottak volna. Ezzel szemben a Fidesz-MSZP-Bajnai már annál inkább. És önmagában az, hogy erre a 2 pártra, és Bajnaira még szavaznak is...szánalmas.
De ha már a liberális szóba került. Külön venni a klasszikus értelemben vett liberálisokat, és a magyar liberálisokat. Míg a mai értelemben vett liberalizmus - most nem a történelemben hogyan indult el, és akkor még mit jelentett, hanem ahogy ma értelmezzük - alapjaiban véve elismeri az emberi jogokat, a szólásszabadságot, a véleménynyilvánítás szabadságát stb. Addig a magyar liberális mindent elismer, kivéve azt, ami nem olyan, mint az övé.
És az elmúlt 24 év pártjai mind ilyenek voltak.
A MIÉP-et szerintem jelen helyzetben összehasonlítani a Jobbikkal nem szerencsés. A MIÉP pont azért nem tudott megnyerni sok embert magának anno, mert a Csurka elb@szta. Tehát amikor éppen hogy bekerült a Parlamentbe '98-'02 között, akkor sem voltak valami aktívak, és ráadásul a Csurka már a Fidesz felé szerette volna orientálni a MIÉP-et.
Ezután, 2003-ban és tájékán indult meg a MIÉP-ből a Jobbikba való átlépés. Figyelj, a Jobbiknak van ifjúsági programja, hiszen többségében ők maguk is fiatalok. Mindegyik párt a nyuggerekkel foglalkozik - nekik ígérgetnek pluszt - mert ott nyilván több a szavazóképes, mint a fiatalok között. Ebben az országban mindenki a nyuggerekre meg a cigányokra alapoz. Az nyer választást, aki ezt a kettőt megnyeri magának, plusz még pár középkorút.
Már csak ezért is magas a Jobbik támogatottsága a fiatalok körében, meg hát azért is, mert ők kimondanak, felvetnek, megoldást nyújtanak olyan problémákra, amelyek valóban égető kérdések (pl. cigánybűnözés, a cigányság jelenlegi állapota), programban megtalálod, ha nem hiszed el, hogy van nekik erre megoldásuk. Meg nyilván emellett egy nemzeti párt. Elég nagy probléma, hogy sokaknak mindegy, hogy egy nemzeti pártra, vagy nem nemzeti pártra szavaznak.
Az idősebbek pedig magukon tapasztalják a cigányterrort, ezért szavaznak a Jobbikra. Had mondjak egy példát: Gyöngyöspata. Tombolt a cigánybűnözés, lement a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület, pár hét alatt rendet vágott, az ottani magyar lakosság sírva kérte őket, hogy ne menjenek el. A parlamenti pártok (Fidesz-MSZP-LMP) meg csak azt akarta elérni, hogy menjenek onnan el, ne terrorizálják(!!) a cigány lakosságot. Ezek után nyilván a Jobbikra fognak szavazni, mint tették is, Juhász Oszkár személyében.
Ezért más a Jobbik, mert ők még ellenzékben is próbálkoznak tenni valamit a magyar emberekért. Rájuk is fogok szavazni nyilván majd 2014-ben.
"Ez az oldal messze többségben a Jobbikosok helye."
Szerintem meg nincsenek többségben a jobbosok, max. azért gondoljátok így mert több idejár néha.
Én annó olyat olvastam, hogy ez az oldal a liberálisoktől hemzsegett, bár mivel én még akkor egyáltalán nem foglalkoztam vele így ezt nem tudom megerősíteni vayg megcáfolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!