Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Attól miért számít fejlődőnek...

Aurora117 kérdése:

Attól miért számít fejlődőnek egy ország, amiért erősebb a mezőgazdasága mint az ipara?

Figyelt kérdés
Szerintem ez nagyon régi, elavult látása a gazdawságnak

2013. máj. 6. 16:39
1 2
 11/13 Komplikato ***** válasza:
78%
Kedves kérdező ha ez igaz lenne, mert szerintem nem az, akkor nem volna fejlettebb ország Kubánál, ahol a dohány és nádcukor termelés viszi a gazdaság nagyobbik felét. De marhára nem az.
2013. máj. 6. 22:07
 12/13 A kérdező kommentje:
Szerintem egy gépesített mezőgazdaság és élelmiszeripar sok embernek munkát ad. Mgo-nak remek adottságai vannak az élelmiszer iparhoz. Nem hiszem, hogy csak az ipar jelenti egy ország fejlettségét
2013. máj. 7. 09:03
 13/13 anonim ***** válasza:
78%

Rendszerint azért, mert ez egy gyenge ipart jelent.

Egy iparosodott ország mezőgazdasága úgy néz ki, hogy 1000 emberből 20-an traktoron ülve szántanak, meg még mennek utána öten műtrágyázni, és az ezer ember azt eszi, amit így megterem a föld. A többiek csinálhatnak minden mást, az ő munkaerejükre nincs szükség a földeken, lehet termelni minden mást (egyebek mellett traktort és műtrágyát), meg szolgáltatni.

Egy gyenge iparú ország mezőgazdasága meg úgy, hogy 500-an kézi kapával próbálnak valamit alkotni a földeken; 100-an meg kapát gyártanak kalapáccsal és fűrésszel. És még így sem jut mind az ezernek minden évben elég kaja.

2013. máj. 7. 13:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!