Ha egy jelmezes felvonuláson úttörőnek öltözök, lehet gond a vöröscsillag viseléséből?
Hát az övön valóban volt csillag, de az nem volt színezve A Népköztársaság címerén meg volt vörös csillag, de az meg már egy történelmi címer úgy egyben, nem egy sima csillag. Nem mint ha bárki vissza kívánná.
(Megjegyzem sokan nem tudják, hogy az előtte egy darabig a szovjetunió címerét használták, ha jól tévedek még pénzeken is, ez már a magyarosított verzió.)
Gyerekek! Azért nem eszik azt a kását olyan forrón! A lényeg mindig a részletekben rejlik: Olvassátok el még egyszer a rendelet szövegét és értelmezzétek minden szavát! idézem: ...a köznyugalom megzavarására alkalmas – különösen az önkényuralmi rendszerek áldozatainak emberi méltóságát vagy kegyeleti jogát sértő – módon
a) terjeszt,
b) nagy nyilvánosság előtt használ, vagy
c) közszemlére tesz...
Na, ebbe a kategóriába nem fér bele az, ha valaki kisdobosnak vagy úttörőnek öltözik, mert rengeteg kritérium hiányzik ahhoz, hogy jogilag büntethető legyen, úgyhogy nosza, lehet viselni nyugodtan abból az alkalomból. Ha viszont a gyermek az álarcosbálos délutánt követően elfoglalja a TV-székházát és ott egy riport kapcsán bemutatja a vörös csillagát több millió nézőnek, na az már gond... :-)
Nekem is voltak ilyenek, csak egyedül az a piros könyvecském nem volt.
Arra már nem tudtam rászánni magam. :)
Egyébként itt az övön látszik a vörös csillag.
Szerintem egy jelmezes felvonuláson bárminek lehet öltözni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!