A tegnapi Fradi-Videoton meccsen többször elhangzott egy rigmus. Szerintetek ez rasszista megnyívánulás?
''fehérvári cigányok, b...átok az anyátok''
''fehérvári cigány parasztok, sosem lesztek bajnokok''
Valaki el tudná magyarázni, hogy ez mégis mitől rasszista?
Ezt nem a romákra értették.
Ez csak a szokásos bekiabálás az "ellenségnek", semmi különös.
Velem mi baj lenne? Szerintem ez nem rasszizmus. A cigány szó már egyfajta szitokszó lett.
Én megértem a mlsz-t is, hogy kell a zsé, de akkor találjanak már ki valami mást...
"Aztán valaki azt is elmagyarázhatná, hogy miért lett átírva a ''cigány'' kulcsszavam, amit a kérdéshez írtam..."
Ez egy jó kérdés, ráadásul romára ami nem is helytálló ha magáról a népcsoportról akarunk beszélni, ugyanis ők cigányok, nem romák.
"Ne legyél hülye, ez nem csak a mai szurkolók szokása és szinte minden stadionban jelen van a világon. Arról nem is beszélve, hogy ez nem ''anyázás'', hanem a másik cukkolása, hergelése. Pl tudjuk, hogy a lilák, vagy jelen esetben a fehérváriak nem cigányok, csak erre ugranak. Valahogy ki kell belőlük váltani azt az indulatot, ami elég lehet ahhoz, hogy esetleg felálljanak már végre ellenünk az utcán."
Miért jó ez? Miért kell verekedni? Ezzel azokat félemlítitek meg, akik a csak sétálnának az utcán. Én. pl. nem egyszer féltem hazajönni fradi-újpest meccskor a 3-as metrón, pedig nem is érdekel a foci. Miért kell a többi átlagembert megfélemlíteni?
Ezt sajnálom, de ha sértésnek veszed, ha nem, ez bizony kollektív primitívség.
A másik pedig: szitokszóként alkalmazni egy népnevet bizony rasszizmus.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!