Megoldást jelenthet Magyarország hanyatlására a keleti nyitás?
Azért nem olyan szegény tagállamok azok és a vásárlóerő mondjuk Belgiumban szerintem még mindig nagyobb, mint Moldovában. Így nem hiszem, hogy a gond az lenne, hogy a belgák ne tudnának magyar termékeket vásárolni, de majd a moldávok tudnak, nekik lesz elég pénzük rá.
Magyarországon a hibás politika az, ami hátráltatja a fejlődést, egyes esetekben visszafejlődést okoz, a visszafejlődő szektorok kevesebb embernek biztosítanak jólétet, ami miatt egyrészt csökken az export, mert nem termelünk, másrészt csökken az import, mert az emberek itthon nem vásárolnak annyit.
Biciklialkatrészeket amiket ha összeraknak tank lesz belőle.
"Mit is akarunk tulajdonképp keletre exportálni?"
Én konkrétan bútorokat, hogy te mit, azt meg neked kéne tudnod. Bár szerintem ma kissé bizonytalan vagy. xD
Nyugatiak már 10-20 éve ott tevékenykednek ... mit akarunk mi egy zsúfolt szűkülő és rendkívül drága piacon, mint a nyugati, ahol a minőséget márkában és ország imázsban mérik ...
Magyar vállalatoknak egyedül keleten vagy Dél-amerikai piacokon van keresni valója...Ha mindenhol egy egy kis szelet tudunk csak elkapni, akkor már is előrébb vagyunk mint eddig ...
Az ember olyan házba nyit be, ahol szívesen fogadják, vagy legalább nem dobják ki azonnal...
Ezek a kormányközi megállapodások fontosak, mert elháríthatnak jogi akadályokat és gyorsabbá teszik az információ cserét. De nagyjából ennyi. Ha a magyar sertéshús nagyon jó és szállítással is olcsóbb mint a kínai, akkor Vietnám innen fog vásárolni. Ha nem, akkor nem. (A megállapodás azért fontos, hogy Vietnám elismerje pl. a magyar állatorvosi igazolást.)
Ez nem megoldás semmire.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!