Te revizionista vagy? Mit gondolsz a határrevízióról?
Mit gondolsz konkrétan Nagy-Magyarország teljes/részleges egyesítéséről? A részleges egyesítés alatt az 1941-es állapotokat értem. Így a lakosság túlnyomó része magyar lenne:
Mit gondolsz, lehetséges lesz ez valaha is? Ha igen, milyen áron? Szerinted egy igazi hazafinak hinnie kell Magyarország föltámadásában? Zavarna téged az a minimális román, szlovák, ukrán kisebbség, ami így bekerülne az országba? A véleményeteket kérném!
Szerintem erről nem érdemes beszélni.
Helyette arról kellene ,hogy nemzetállamokat hallucinálni nem kéne már a 21. században is.Ideje volna felnőni.
Meg kell ismertetni ÉS EL KELL FOGADTATNI a valóságot az Unióval és világgal ,hogy Erdély , Vajdaság ,Felvidék és Kárpátalja VEGYES LAKOSSÁGÚ RÉGIÓK és mint ilyen régió bármilyen nemzetiségű lakosának alapelvárás ,hogy tiszteletben tartsa a vele egy régióban élő nemzetiségek önazonosságát ,kultúráját és egyenlő jogait mindenben.
Az ELVÁRHATÓ ALAPTISZTELET megadásához pedig elengedhetetlen ,hogy ismerje az adott régióban a másik nép nyelvét.Ilyen regionális törvényekkel szerintem sokkal jobb életminőségben és egyetértésben élhetnének együtt az emberek .
A mostani erőszakos centralizált állami dominanciához képest a regionális érdekeket és értékeket kellene elsődlegesen védeni.Ehhez régióhoz kötődő fejlett identitás is kell.
Jó jelnek hiszem ,hogy Erdélyben létezik a román Transzilván identitás annak ellenére ,hogy sokan rossz szemmel nézik .Főleg a nagyrománia mániákusai szembe állítják a román érdekekkel mert sokáig még szóba se volt szabad hozni Erdélyt mint élő és létező területet.
Az erdélyi magyarok részéről pedig szinte csak erdélyi identitásról beszélhetünk.Csak elvétve hallani agyatlanabbaktól olyat ,hogy romániai magyar identitású vagy ,hogy büszkén vallja magát romániainak.
Jobban megnézve a történelmet Erdélynek mindig is külön státusza ,külön jogai és önrendelkezése volt Magyarországon belül ,más időkben pedig Magyarországhoz képest.Székelyföld meg még inkább ilyen volt.
Parcium és Bánát pedig hol ide hol oda fizetett adót.Olyan is volt amikor mindegyiknek.
Tehát Erdélynek benne Székelyfölddel sokkal nagyobb igénye volna a gazdasági és kulturális önállóságra mint egy centralizált államban Budapesthez vagy Bukaresthez tartozásra.Majd az erdélyi sokszínű lakosság elboldogul magának mint ahogy nagyon jól elvolt addig is amíg rájuk nem települtek a "hegyen túliak" és amíg nem keltik a feszültséget a hegyen túlról a médián keresztül szélhámos demagóg politikusok.
Az ilyen többség meg kisebbség dumákat se nagyon bírom mert a Kárpát-medencében egyelőre a magyar többségi nemzet azóta mióta a létezésüket észlelték és papírra vetettek velük kapcsolatos dolgokat azok akik az írás tudományát birtokolták ezer évvel ezelőtt görög meg mittoménmilyen nemzetű nagyon okosok az örökkévalóság számára.
Az pedig ,hogy ország vagy régiós határokat íróasztaloknál kaszinókban vagy bárokban firkálgassanak térkép papírokra olyan emberek akik arrafelé nem is jártak enyhén szólva illetlenség és teljesen fölösleges erőlködés mert mindenki tudja a saját kultúráját identitását saját régiója sajtosságait és határait.
Lehet őket izoláltan szétválasztani ,lehet őket hülyíteni ideig óráig különféle eszmékkel, lehet rájuk telepíteni akár tízszeres jöttment lakosságot és így felhígítani de 107 év után is van számottevő saját helyi kultúráját bíró magyar identitású és anyanyelvű lakosság .Akikkel számolni kell Erdélyben, Vajdaságban ,Felvidéken és Kárpátalján.
"1: A véleményedet kértem, nem azt, hogy újabb kérdéseket vess fel. "
Nem én vagyok az #1-es, de aszerintem idiótaság nem felvetni kérdéseket, mielőtt véleményt alkotnánk egy dologról.
Később több válaszban kifejtették, hogy a revízió ma miért lehetetlen, illetve hogy még csak nem is válna hasznára senkinek.
Én támogatnék revíziót a következő területeken:
- Dél-Szlovákia, a magyarlakta déli sáv
- Szlovákia ruszin többségű területei (pár 10 km2 lenne csak)
- Kárpátalja egésze
- Székelyföld
- Vajdaság
- A magyar-román határ vidéke
Kárpátaljában a ruszinok vannak többségben, akik jóban vannak velünk. A magyarok, ukránok, oroszok kisebbségben vannak, plusz jönnek még hozzájuk lengyelek, románok is. Csakhogy az ukrajnai népszámlálás alkalmával nem lehet ruszinnak vallani magunkat, így a ruszinok többsége az ukránt x-eli be. Pedig a ruszin önálló népcsoport, még saját nyelvük is van. Székelyföldet Kalinyingrádhoz hasonló exklávéként képzelem el, esetleg lehetne egy korridor Erdély északi részén. Vajdaságból a déli, színszerb területekről lemondanék, de a vegyes lakosságú területekről semmiképpen. Így a következőképpen alakulna félig nagy Magyarország etnikai megoszlása:
11 071 000 magyar (77,3%)
1 289 635 szerb (9%)
1 001 000 ruszin és ukrán (7%)
120 000 román (0,83%)
831 364 egyéb (5,87%)
14 313 000 fő összesen
Vajdaság leginkább homogén körzete, Szerémség Szerbia része maradna.
Magyarország a következő egységekből állna:
- 20 megye (a huszadik megyét Dél-Szlovákiában hoznánk létre)
- 1 főváros
- 3 autonóm tartomány (Székelyföld, Vajdaság, Kárpátalja)
Székelyföld Autonóm Tartományban a magyar és a román, Vajdaság Autonóm Tartományban a szerb, a magyar, horvát, román, ruszin, szlovák, Kárpátalja Autonóm Tartományban a ruszin, magyar, ukrán nyelvek lennének hivatalosak. Újjászerveznénk a parlamentet, képviseletet biztosítanánk a három autonóm tartománynak és Dél-Szlovákiának is. Vajdaság harminc, Kárpátalja 23, Székelyföld 8 helyet kapna a parlamentben, hogyha a jelenlegi 10 millió lakosra 199 képviselő jut.
Azonban ameddig ilyen kormányunk (kormányaink) vannak/voltak, addig ez csak álom (néhány ember számára rémálom) marad.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!