Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Te revizionista vagy? Mit...

Te revizionista vagy? Mit gondolsz a határrevízióról?

Figyelt kérdés

Mit gondolsz konkrétan Nagy-Magyarország teljes/részleges egyesítéséről? A részleges egyesítés alatt az 1941-es állapotokat értem. Így a lakosság túlnyomó része magyar lenne:

[link]

Mit gondolsz, lehetséges lesz ez valaha is? Ha igen, milyen áron? Szerinted egy igazi hazafinak hinnie kell Magyarország föltámadásában? Zavarna téged az a minimális román, szlovák, ukrán kisebbség, ami így bekerülne az országba? A véleményeteket kérném!

2013. ápr. 23. 20:50
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
53%
Magyarország felemelkedését milyen területen befolyásolná az, ha kapnánk egy pár 100 négyzetkilométer hegyvidékes fejetetlen területet?
2013. ápr. 23. 20:58
 2/13 A kérdező kommentje:

1: A véleményedet kértem, nem azt, hogy újabb kérdéseket vess fel. A revizionizmus elméletének vannak hibái, ezt elismerem. Amúgy meg a kérdésedre válaszolva:

A szomszédos országok szántszándékkal tették tönkre a magyarlakta területeket. Nézd pl. Székelyföldet. Csak egy kis pénz kellene hozzá és könnyen turistaparadicsommá, vagy ipari központtá lehetne tenni a helyet. Mert minden egyéb megvan hozzá, csak kedves román barátaink mindenáron le akarják törni a magyar területek fejlődését.

2013. ápr. 23. 21:08
 3/13 anonim ***** válasza:
53%

Én nem csak részletes revíziót akarok, hanem teljeset. Lehet, hogy egyes helyeken több a nem magyar, de ne felejtsük el, hogy ezelőtt 50 évvel Kolozsvár lakóinak 80%-a magyar volt.(Apukám gyakran mesélte) Ott van Maros megye, az is teljesen magyar volt. Kisebb román beütésekkel. Most Kolozsvár lakóiból 82% román.

Vagyis változhatnak a nemzetiségi összetételek, ha megvalósítjuk a teljes revíziót.

2013. ápr. 23. 21:11
 4/13 anonim ***** válasza:
42%

Az hogy rövid távon nagyon lehúzza a magyar gazdaságot. Az ukrán, szerb, és román területek egy két kivételtől eltekintve borzalmas állapotban vannak. Viszont ennél már komolyabb dolgokat is átvészelt már a magyar nemzet. Lásd a törökök kivonulása után elnéptelenedett az egész Alföld. Én hiszem azt, hogy nincs miért feladni, mert ennél voltunk nagyobb pácban is, és el fog újra jönni a mi időnk is.

Engem egyáltalán nem zavarna a román, ukrán, ruszin, szerb, szlovák nemzetiségek, de azért fel kell őket higgítani, mert még egy ilyen nem történhet meg.

2013. ápr. 23. 21:22
 5/13 rémuralom ***** válasza:
69%

Egy kis kitérő: az első világháború után Németország Schleswig tartományának egy részét Dániának ítélték. Dánia ezt elutasította, ragaszkodtak ahhoz, hogy népszavazás legyen a kérdéses területen a hovatartozásról, mert a népszavazás nélküli Dániához csatolás esetén az irredenták kedvelt témája lett volna Észak-Schleswig. A referendumon a Dániához csatlakozást óhajtók kerültek többségbe, így a terület Dániához került. Így számottevő irredentizmus nem jelentkezett, hiszen egy népszavazás eredményét kevésbé lehet kétségbe vonni, mint egy párizsi bizottság döntését.

És most vissza a mi kérdésünkhöz. Magyarország területeit népszavazás nélkül (Sopron és környéke az egyetlen kivétel, mint tudjuk) csatolták a szomszédos országokhoz. Az irredentizmus mind az új határokon innen, mind azokon túl gyakori téma lett, és hiába negyven év nemzetiségi ellentéteket elfojtani kívánó szocializmus, a témát máig nem sikerült elfelejteni.

Ezek után tegye fel a kezét, aki úgy gondolja, hogy ha a Trianonban elcsatolt területeknek akár csak egy bármilyen kicsi részét is visszacsatolnák Magyarországhoz (népszavazás nélkül), akkor a szlovák, ukrán, román stb. nacionalisták szó nélkül tűrnék mindezt. Ha népszavazást tartanánk, akkor pedig talán nem kell ecsetelni, mennyire nem hasonlítanának az új határok a bécsi döntések utáni határokhoz. Néhány tucat határ menti faluval gazdagodnánk, meg egy exklávéval Románia közepén.

2013. ápr. 23. 21:27
 6/13 hollófernyiges ***** válasza:
66%

Kis alapszámtan:Magyarország lakossága: 10M

Szlovákia, Ukrajna, Románia, Szerbia lakossága: 5,5+45+20+7=77,5M

És feltételezzük, hogy nincs NATO és ENSZ, mi a terv, hogyan gyűritek le a közel nyolcszoros túlerőt?

2013. ápr. 23. 21:28
 7/13 anonim ***** válasza:
61%

Azt gondolom, hogy a határok revíziójára utoljára a második világháború idején volt lehetőségünk, de Horthyék végül randán elbaltázták a dolgot. Örökre.

Most már felesleges ezzel foglalkozni, ez a hajó elment...

2013. ápr. 23. 21:41
 8/13 anonim ***** válasza:
5%
Engem a revízió nem nagyon foglalkoztat. A kormány kötelessége a kisebbségi jogok számonkérése a szomszédos országokon. Ha ez megvan, nem érdekel ez az egész. Ha csak 5% román meg szlovák kisebbség kerül az országba, az már egy rakás nemzetiségi problémát szülhet. Egyszerűen nincs erre szükségünk. Puszta gyakorlatiasságból támogatom a nemzetiségi határokat. Ahol minimum 70%-ban még mindig magyarok élnek, az tartozzon Magyarországhoz.
2013. ápr. 23. 22:00
 9/13 anonim ***** válasza:
76%

Az elcsatolt területeket szerintem 3 módon szerezhetjük vissza.

1) Az érintett országok önként visszaadják. Ez lenne a legegyszerűbb megoldás. De az elmúlt közel 100 év alatt ezt egyetlen ország sem ajánlotta fel, és szerintem ebbéli álláspontjuk a jövőben sem fog változni, ezt a megoldást nyugodtan elvethetjük.

2) Becseréljük, vagy visszavásároljuk az elcsatolt területeke. Mivel nem vagyunk gyarmattartó állam a cserét ki is húzhatjuk (hacsak nem ajánljuk fel a Dunántúlt Erdélyért cserébe, de ennek sok értelme nem lenne). A visszavásárláshoz szintén kellene az érintett országok együttműködése (aminek én még nem láttam jelét), illetve a magyar gazdaság teljesítménye alapján sem látok esélyt arra, hogy valaha is rendelkezésünkre fog az ehhez szükséges tőke.

3) Erőszakkal visszavesszük. A #7-es válaszoló szerintem világosan rámutatott, hogy sajnos ez az út sem járható, bár számításából kihagyta Ausztriát (8,5 millió fő), Horvátországot (4 millió fő) Szlovéniát (2 millió fő) és Lengyelországot (38 millió fő), amivel az arány tovább romlik (13:1).

Ezért nem gondolom, hogy a közeljövőben lehetőségünk lenne visszakapni az elcsatolt területeket.

2013. ápr. 23. 22:08
 10/13 anonim ***** válasza:
33%

Be kell lakni a területeket, aztán visszacsatolni őket népszavazással.

[link]

Egy régi, de jóféle cikk a Kuruc egyik olvasójától.

2013. ápr. 23. 22:16
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!