Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Melyikben élnél szívesebben?...

Melyikben élnél szívesebben? A mostani rendszerben, vagy egy diktatúrában?

Figyelt kérdés

Tehát lenne a mai rendszer semmi változással, vagy egy tényleges diktatúra. Tehát a diktatúrában az emberek megkapnának mindent (nem a luxuscikkekre gondolok, hanem az alapvetőkre), nem lennének pénzügyi gondok állami szinten, stb. Vegyük példának a Náci Németországot. Szóval nem nyilváníthatnád ki a véleményed,nem csinálhatsz semmi olyan, ami egy kicsit is nem tetszene a kormánynak, mert ekkor feltűnni valami szervezet (Gestapo), és megkínoznának, rosszabb esetben kivégeznének. Konkrétan minden, ami egy diktatúrában történik. Azért írtam a Náci Németországot, mert talán azt a rendszert ismerjük leginkább.

Szóval mi közül választanál? A mostani demokratikus rendszer, ahol bizonyos kereten belül azt csinálsz amit akarsz, vagy ahol nem csinálhatsz semmit, jobban élsz, de teljesen kötött vagy.

(Remélem érthető, mire céloztam a kifejtésben.)

2009. szept. 25. 18:46
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
100%
Egy puhább diktatúrában. De csak olyanban amivel elvileg egyetértek.
2009. szept. 25. 20:45
 12/25 A kérdező kommentje:
Igen, egy ilyen vitát szerettem volna indítani, hogy - mivel mindkét oldalnak van előnye és hátránya - kinek melyik áll a szívéhez közelebb, és mi a véleménye a 2 rendszerről. Köszönöm az eddigi válaszokat, és várom a többit.
2009. szept. 25. 20:50
 13/25 anonim ***** válasza:
61%

Véleményem szerint az hogy mi a diktatúra és a demokrácia az nézőpont kérdése.

Ugyanis a kommunista rendszerek mind "népi demokráciáknak"hívták magukat.

A liberalizmuson alapuló rendszerek "parlamentáris demokráciának".

A német nemzetiszocializmus pedig a hivatalos kormányprogramjának füzetében a rendszerüket "germán demokráciának"nevezte.

A demokrácia(népuralom)igazából csak egy lózung szó amivel a különböző ideológiák akarják megetetni az embereket.

De igaz,a liberalizmus és a nemzetiszocializmus nagyobb szabadságjogokat terjesztett ki mint a kommunizmus.

Pl:a náci Németországban a háború előtt még teret adtak az ellenzéki hangoknak(kommunistákat kivéve),bár a náci pártnak nem volt politikai ellenfele ez igaz.

Kérdésre konkrétan válaszolva:

Mivel ennek a demokrácia-diktatúra dolognak kevés értelme van ezért inkább máshogy válaszolok.

Én a tekintélyuralmi rend híve vagyok és leginkább egy olyan típusú rendszert támogatnék ami a Horthy-korszakban megvalósult.

2009. szept. 25. 20:53
 14/25 anonim ***** válasza:
78%
A mostani "rendszer" is diktatúra.
2009. szept. 25. 21:00
 15/25 anonim ***** válasza:
78%
Nemzeti diktatúrában. (Horthy féle)
2009. szept. 26. 10:45
 16/25 anonim ***** válasza:
78%
Diktatúra
2009. szept. 26. 11:07
 17/25 anonim ***** válasza:
78%

tényleg jobb lenne, ha alátok tennének mindent, de semmi életetek nem lenne, és félhetnétek, hogy ha rosszat mondtok valakiről/valamiről elvisznek?

megérné?

én inkább arra szavaznék, hogy szabadok legyünk, lehet hogy így az állam bácsi nem ad a s.ggünk alá munkát, meg ezt-azt, de legalább éljünk emberek!

a diktatúra (nevezhetjük "lágynak" vagy "keménynek") az egyik legocsmányabb rendszer.

nem vagyunk mi idomított állatok, nem hiszem el, hogy itt tart ez az ország...

2009. szept. 26. 17:55
 18/25 anonim ***** válasza:
71%
Diktatúra
2009. szept. 27. 18:02
 19/25 A kérdező kommentje:
Érdekesek a válaszok. De valahogy úgy érzem, hogy csak ez a rész miatt döntetek a diktatúra mellett, hogy: "az emberek megkapnának mindent". És emiatt még képesek lennétek úgy élni, mint egy ketrecbe zárt állat, semmi szabadság. Vagy rosszul gondolom?
2009. szept. 27. 18:10
 20/25 A kérdező kommentje:

Ja és említettétek, hogy "puhább diktatúra".

Én a legerősebbre, és legkeményebbre célzok.

2009. szept. 27. 18:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!