Melyikben élnél szívesebben? A mostani rendszerben, vagy egy diktatúrában?
Tehát lenne a mai rendszer semmi változással, vagy egy tényleges diktatúra. Tehát a diktatúrában az emberek megkapnának mindent (nem a luxuscikkekre gondolok, hanem az alapvetőkre), nem lennének pénzügyi gondok állami szinten, stb. Vegyük példának a Náci Németországot. Szóval nem nyilváníthatnád ki a véleményed,nem csinálhatsz semmi olyan, ami egy kicsit is nem tetszene a kormánynak, mert ekkor feltűnni valami szervezet (Gestapo), és megkínoznának, rosszabb esetben kivégeznének. Konkrétan minden, ami egy diktatúrában történik. Azért írtam a Náci Németországot, mert talán azt a rendszert ismerjük leginkább.
Szóval mi közül választanál? A mostani demokratikus rendszer, ahol bizonyos kereten belül azt csinálsz amit akarsz, vagy ahol nem csinálhatsz semmit, jobban élsz, de teljesen kötött vagy.
(Remélem érthető, mire céloztam a kifejtésben.)
Véleményem szerint az hogy mi a diktatúra és a demokrácia az nézőpont kérdése.
Ugyanis a kommunista rendszerek mind "népi demokráciáknak"hívták magukat.
A liberalizmuson alapuló rendszerek "parlamentáris demokráciának".
A német nemzetiszocializmus pedig a hivatalos kormányprogramjának füzetében a rendszerüket "germán demokráciának"nevezte.
A demokrácia(népuralom)igazából csak egy lózung szó amivel a különböző ideológiák akarják megetetni az embereket.
De igaz,a liberalizmus és a nemzetiszocializmus nagyobb szabadságjogokat terjesztett ki mint a kommunizmus.
Pl:a náci Németországban a háború előtt még teret adtak az ellenzéki hangoknak(kommunistákat kivéve),bár a náci pártnak nem volt politikai ellenfele ez igaz.
Kérdésre konkrétan válaszolva:
Mivel ennek a demokrácia-diktatúra dolognak kevés értelme van ezért inkább máshogy válaszolok.
Én a tekintélyuralmi rend híve vagyok és leginkább egy olyan típusú rendszert támogatnék ami a Horthy-korszakban megvalósult.
tényleg jobb lenne, ha alátok tennének mindent, de semmi életetek nem lenne, és félhetnétek, hogy ha rosszat mondtok valakiről/valamiről elvisznek?
megérné?
én inkább arra szavaznék, hogy szabadok legyünk, lehet hogy így az állam bácsi nem ad a s.ggünk alá munkát, meg ezt-azt, de legalább éljünk emberek!
a diktatúra (nevezhetjük "lágynak" vagy "keménynek") az egyik legocsmányabb rendszer.
nem vagyunk mi idomított állatok, nem hiszem el, hogy itt tart ez az ország...
Ja és említettétek, hogy "puhább diktatúra".
Én a legerősebbre, és legkeményebbre célzok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!