Ha Mózes 5. könyvének értelmében a zsidóknak joga és feladata ellenségeik kiírtása, mivel Istenük kiválasztotta őket erre, akkor a keresztények miért tiltakoznak néha a gázai dózerolások és a palesztinok írtása miatt?
"S te legyőzöd őket, akkor töltsd be rajtuk az átkot, ne köss velük szövetséget és ne könyörülj meg rajtuk."
Ez a rész eléggé félreérthetetlen szerintem.Felszólít az ellenséggel való kíméletlen bánásmódra,kultúrájuk teljes elpusztítására.Nem tudom,hogy lehetne másképp értelmezni.2000 éves igen,de az Izraeli ortodoxok is hasonlóakra hivatkoznak,mikor megindokolják miért van kizárólagos joguk a volt Palesztínára.Ettől kezdve pedig ez aktuálpolitika is.
Minden vallásban találsz hasonló dolgokat.
Például a mohamedánoknak szent kötelességük az iszlám vallás terjesztése, akár fegyveres úton is. Aki pedig a hitért vívott szent harcban esik el, az azonnal Allah mellé kerül a paradicsomba. (Ezért fanatizálhatók könnyen az arabok.)
A keresztények sem különbek, mert bár a Biblia azt tanítja, hogy gyilkolni bűn, a különböző európai háborúkban mindkét oldalon megáldották a fegyvereket, és az Úr nevében küldték harcba a katonákat.
A keresztes háborúkat is az Úr nevében, a keresztények által IS szentnek tekintett város, Jeruzsálem birtoklásáért indították.
Iszonyú sok vérengzés írható a különböző vallások számlájára, oktalanság csak az egyiket kiragadni közülük.
Szerintem ez marhaság,hogy a zsidók kiválasztott népség. Ez mese, miért pont ők, akik olyanok, amilyenek. Mi magyarok sokkal inkább lehettünk volna a kiválasztott nép. De Isten teremtette az embert maga képmására, akkor hülyeség arról beszélni,hogy van elsőbbrendűek. A bibliát zsidók írhatták saját érdekük szerint, megtévesztve az embereket. A zsidók kivonulása Egyiptomból is hemzseg a kételyektől, szerintem és valószínű a zsidók nem kivonultak, hanem elüldözték őket a társadalmi szétziláló tevékenységük miatt.
A zsidóknak nincs semmi joguk a Palesztínok irtására és földjük elvételére. Őket politikai okokból rakták oda,mert a közelkeleti cionista érdekeknek kellett 1 "ugródeszka" ország,hogy a térségben a befolyást meg tudja szerezni.
"De a kereszténység mára szembenézett saját hibáival,...."
Lasd holokauszt tagadasa.
"De a kereszténység mára szembenézett saját hibáival,...."
Lasd az ilyen hazugsagokat, mint "a gázai dózerolások és a palesztinok írtása".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!