Miért vannak az iskolákban kötelező holokauszt megemlékezések?
Egyáltalán hogy kötelezhetik erre a diákokat?
Mindig mondom a gyerekeimnek hogy az országunk , Európa ,Amerika elpusztítóiról , tönkretevőiről, akik miatt rengetegen szenvednek a Közel-keleten akik nem különbek a náciknál ,róluk soha ne emlékezzenek meg pozitívan.Nem érdemlik meg.
A legutóbbi eseménykor kötelezve volt a fiam rá , pedig jelentette hogy nem kíván és nem is akar részt venni.
Hogy lehetséges ez?
Máskor igazoljak neki egy napot vagy van módja hogy felmentsem ez alól az esemény alól?
Szegényeknek így is mindenféle hülyeséggel mossák az agyát.
Amikor én tanultam ,a szoci rendszerben nem volt így túldramatizálva a Holokauszt.
"Élnek itt örmények is pl. akiket kegyetlenül irtottak a törökök mégse követelnek maguknak örmény holokauszt emléknapot.A zsidóknak már magát a szót is sikerült kisajátítaniuk,mert ez már létezett a második világháború elött is,nem beszélve a több millió orosz hadifogolyról aki elpusztult különféle táborokban."
Istenem, de egy korlátolt buta ember vagy.. Jó lenne ha felfognád, hogy az örmény népirtás és az orosz hadifoglyokkal ellentétben, a Holokausztból a mi népünk elég rendesen kivette a részét.
"a Holokausztból a mi népünk elég rendesen kivette a részét."
És hogyan? A lakosságnak szerinted hány százaléka vett benne részt úgy istenigazából? Lefogadom hogy még a te őseid sem.
Abban szerintem minden jóérzésű ember egyetért, hogy ártatlan embereket megölni bűn. Szeretem a történelmet, de őszintén szólva a könyökömön jön ki a holokauszt. '90 óta a vízcsapból is ez folyik, s én is ember vagyok, unom. Baromi kontraproduktív az egész.
Különösen haragszom, mikor Magyarországot, a magyarokat állítják be elsődlegesen a zsidók gyilkosának, ez arcátlan hazugság. Minden megszállt országban voltak kollaboránsok, a nácik képtelenek lettek volna egyedül levezényelni a deportálásokat. Franciaországban ugyanúgy a francia csendőrség segédkezett ebben, mint nálunk a csendőrség. Őket mégsem nevezik csatlósnak, holott ott volt a Vichy - kormány, cseheknél a protektorátus, míg mi, '44 márciusáig elodáztuk a megszállást, a német megszállásig a zsidók élete nem volt veszélyben.
Egyszóval unalmas. És igen volt örményirtás is, délvidéki magyarok lemészárlása stb. Sok sérelem gyűlt össze, s gusztustalan kisajátítani kizárólag egy nép számára. Mit szóljanak a lengyelek, oroszok, vagy az egyszerű közkatona németek s családjuk? Ők legalább annyit szenvedtek.
Tartok tőle, jövőre a 70 éves évfordulóra új erőre kap a holokausztozás, lépni nem lehet majd a megemlékezésektől. Mondom, lehetne ezt kultúráltan is csinálni, de az a vonat már elment. Megfeküdte a gyomrunk a 23 év fasisztázás, bőgatyázás és társai.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!