Miért vannak az iskolákban kötelező holokauszt megemlékezések?
Egyáltalán hogy kötelezhetik erre a diákokat?
Mindig mondom a gyerekeimnek hogy az országunk , Európa ,Amerika elpusztítóiról , tönkretevőiről, akik miatt rengetegen szenvednek a Közel-keleten akik nem különbek a náciknál ,róluk soha ne emlékezzenek meg pozitívan.Nem érdemlik meg.
A legutóbbi eseménykor kötelezve volt a fiam rá , pedig jelentette hogy nem kíván és nem is akar részt venni.
Hogy lehetséges ez?
Máskor igazoljak neki egy napot vagy van módja hogy felmentsem ez alól az esemény alól?
Szegényeknek így is mindenféle hülyeséggel mossák az agyát.
Amikor én tanultam ,a szoci rendszerben nem volt így túldramatizálva a Holokauszt.
"Nem kell eldöntenie, mivel volt és kész. Ez tény. Ez nem vélemény vagy értelmezés kérdése, itt milliók meghaltak. Pont."
Ja, majd a zsidók és te megmondjátok, hogy ez így volt és kész, ne ellenkezzen senki. Mondhatom nagyon szép...
"Van holokauszt emléknap, Trianon-emléknap és Kommunizmus áldozatainak emléknapja."
Ja, csak míg a holokausztot egyfolytában nyomatják, addig a többi mind-mind egy napra koncentrálódik.
A holokauszt nemzetközi emléknapja január 27.
A holokauszt magyarországi emléknapja április 16.
Mindkettőt megtartjuk Magyarországon, ezenfelül rengeteg rendezvény van a témával kapcsolatban, iskolai vetélkedőket rendez a MAZSIHISZ, ráadásul egyéni iskolai megemlékezések is vannak, szóval minden hétre esik egy-egy holokausztozás.
Szóval az, hogy évente 1 nap van megemlékezés, az erős ferdítés.
Emlékezzünk meg USA-ról is aki az atombombával az legnagyobb szemétséget művelte. 4000 fokon 300.000 ember égett el nyom nélkül, mintha meg sem születtek volna. És még nemzedékekkel később is pusztított a sugárzás.
Szerintem is:
"Emlékezzünk pozitív dolgokról és bánkódjon az, aki akar!"
és még valami, ha új világot akarunk építeni a gyerekeinknek, akkor régi idők sz@rját ne dobjuk rájájuk.
És nektek nagyon fáj erre áldozni háromnegyed órát évenként az életetekből ugye? Nem tudom, hogy mitől más ez mint mondjuk a '48-as megemlékezés. Magyar honfitársainkat (lényegtelennek tartom, hogy hányat) ölték meg hülyeségek miatt.
Ha én most kijelenteném, hogy nem kívánok részt venni mondjuk az '56-os megemlékezésen, akkor "hülye komcsi zsidóbérenc hazaáruló lennék". Kettős mérce...
Hát nálunk még eddig nem volt, de ha lesz, én tuti bedobok egy karlendítést :D Nem hiszek a holokausztban, túl részletesen néztem utána, és rájöttem, hogy több ponton is sántít a történet...
Csak nem értem, hogy Kistarcsa, Recsk, és a Gulágok miért nem rázzák meg a világot???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!